Κόσμος

Λονδίνο: Σύννομο το Πρωτόκολλο περί Βόρειας Ιρλανδίας

Η προσφυγή κατά του πρωτοκόλλου είχε κατατεθεί από ομάδα επτά ηγετικών στελεχών της Ενωτικής παράταξης στη Βόρεια Ιρλανδία, περιλαμβανομένων των πρώην τοπικών Πρωθυπουργών Ντέιβιντ Τριμπλ και Αρλίν Φόστερ.

Οι πέντε λόρδοι δικαστές απέρριψαν ομόφωνα όλα τα επιχειρήματα των εναγόντων, περιλαμβανομένου του ισχυρισμού ότι οι έλεγχοι που προβλέπει το πρωτόκολλο στα προϊόντα που διακινούνται από τη Μεγάλη Βρετανία προς τη Βόρεια Ιρλανδία παραβιάζουν την Πράξη Ένωσης του 1800 και το νόμο περί Βόρειας Ιρλανδίας του 1998, δηλαδή ότι στην ουσία υπονομεύουν την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αναφέρει ο skai.

Αντιδρώντας στην ετυμηγορία ο ηγέτης του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος Τζέφρι Ντόναλντσον σχολίασε πως το ζήτημα «δεν επρόκειτο ποτέ να λυθεί στα δικαστήρια», επιμένοντας πως το πρωτόκολλο εξακολουθεί να συνιστά «υπαρξιακή απειλή για τη μελλοντική θέση της Βόρειας Ιρλανδίας εντός της ένωσης (του Ην. Βασιλείου)»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...