Κόσμος

Ιράν: Δικαστήριο καταδίκασε νεαρό ζευγάρι σε δέκα χρόνια φυλάκιση επειδή χόρευε στο δρόμο- Η κοπέλα δεν φορούσε το χιτζάμπ της

Δικαστήριο στο Ιράν καταδίκασε ένα νεαρό ζευγάρι σε κάθειρξη  10 ετών τον καθένα για ένα βίντεο που ανάρτησαν στο Twitter, στο οποίο χορεύουν σε δημόσιο χώρο, σε ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Τεχεράνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αστιάζ Χαγκιγκί και ο αρραβωνιαστικός της Αμίρ Αχμαντί είναι και οι δύο τους 20 ετών. Μετά τη δημοσίευση του βίντεο με τον χορό τους κατηγορήθηκαν για «διάδοση διαφθοράς και ανηθικότητας», «συγκέντρωση και συμπαιγνία με σκοπό τη διατάραξη της εθνικής ασφάλειας» και συμμετοχή σε προπαγάνδα κατά του καθεστώτος, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Ακτιβιστών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRANA).

Στο βίντεο, η Χαγκιγκί χορεύει χωρίς να φορά το χιτζάμπ της, κάτι που απαγορεύεται στο Ιράν.
 

Την 1η Νοεμβρίου, το ζευγάρι συνελήφθη. Εκτός από φυλάκιση, καταδικάστηκαν σε διετή απαγόρευση χρήσης του διαδικτύου και διετή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, σύμφωνα με το alarabiya.

Η ετυμηγορία εκδόθηκε από το Τμήμα 15 του Επαναστατικού Δικαστηρίου της Τεχεράνης, με επικεφαλής τον δικαστή Αμπολγκασέμ Σαλαβάτι, που είναι διαβόητος για την επιβολή αυστηρών ποινών, σε άτομα που θεωρούνται απειλή για την Ισλαμική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων HRANA, το οποίο επικαλείται πηγή προσκείμενη στην οικογένεια της Χαγκιγκί, η νομική εκπροσώπηση του ζευγαριού κατά τη διάρκεια της δίκης απορρίφθηκε. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ