Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Στόλτενμπεργκ: Φοβάται ότι τα πυρηνικά όπλα η Ρωσία, Κίνα και η Β. Κορέα μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εκτελούν ένα σημαντικό έργο για τους συμμάχους τους στο πλαίσιο των πολιτικών της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.

Ο αρχηγός της συμμαχίας εξήγησε ότι όσο υπάρχουν πυρηνικά όπλα, ειδικά όσο τα έχουν οι αυταρχικές δυνάμεις στη Ρωσία και επενδύονται εντατικά στην κινητοποίησή τους υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η κατάσταση ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αρκεί να δούμε ότι και η Κίνα αυξάνει τον αριθμό των όπλων της.Όπως και η Κορέα το ίδιο κάνει, έτσι υπό τέτοιες συνθήκες η πυρηνική αποτροπή είναι πλέον  ένα εξαιρετικά σημαντικό καθήκον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος θα μπορούσε να βρεθεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο εάν οι πυρηνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία, εγκαταλείψουν τα πυρηνικά όπλα.

Ταυτόχρονα, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας κάλεσε τη Νότια Κορέα να αυξήσει τις προμήθειες στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ που αρνούνταν προηγουμένως να εξάγουν όπλα σε χώρες σε σύγκρουση έχουν αλλάξει τώρα αυτή την πολιτική, αναφέροντας τη Γερμανία, τη Νορβηγία και επίσης τη Σουηδία. , η οποία δεν έχει ακόμη ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ως παραδείγματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ