Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τζον Μπόλτον: Nα διαλυθεί το ΝΑΤΟ και να επανιδρυθεί χωρίς την Τουρκία

Ο Τζον Μπόλτον επανέφερε την πρόταση - βόμβα που έχει κάνει για το ΝΑΤΟ με αφορμή το «βέτο» στην ένταξη της Σουηδίας. «Να το διαλύσουμε και να το επανιδρύσουμε χωρίς την Τουρκία». 

Πνέει τα μένεα με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, ο τουρκικός Τύπος, καθώς ο Αμερικανός επιμένει στη θέση που έχει εκφράσει εδώ και εβδομάδες «να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και να επανιδρυθεί, χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στον σουηδικό Τύπο, ο Μπόλτον αμφισβήτησε τη θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Από την πλευρά της η Sabah, αναφέρει ότι η «σημασία της Τουρκίας για το ΝΑΤΟ αυξάνεται μέρα με την ημέρα» και χαρακτηρίζει «σκανδαλώδεις τις δηλώσεις του Τζον Μπόλτον».

Στη συνέντευξή που παραχώρησε στον σουηδικό Τύπο, ο Τζον Μπόλτον ανέφερε ότι η αγορά των S-400 από τη Ρωσία για την Τουρκία αποτελεί πρακτικά αιτία εξόδου από το ΝΑΤΟ, ενώ σχετικά με το βέτο που προβάλλει ο Ερντογάν στο αίτημα ένταξης της Σουηδίας, ανέφερε:

«Η Τουρκία μπορεί να επιλέξει αν θέλει να είναι στο ΝΑΤΟ ή όχι. Διαφορετικά, μπορούμε να διαλύσουμε το ΝΑΤΟ και να το επανιδρύσουμε. Υπάρχουν τρόποι να λυθεί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ