Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η Ουκρανία ζήτησε από τη Γερμανία ένα υποβρύχιο για να επιτεθεί στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Andriy Melnyk έστειλε αίτημα στη Γερμανία για την προμήθεια ενός υποβρυχίου κλάσης HDW 212A. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, η Γερμανία διαθέτει έξι τέτοια υποβρύχια σε υπηρεσία, σε σχέση με τα οποία, ωστόσο, ένα από αυτά μπορεί να μεταφερθεί στην Ουκρανία για να επιτεθεί στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού.

«Η Γερμανία παράγει ένα από τα καλύτερα υποβρύχια κλάσης HDW 212A στον κόσμο. Η Bundeswehr έχει έξι τέτοια υποβρύχια. Γιατί να μην στείλετε στην Ουκρανία; Τότε θα διώξουμε τον ρωσικό στόλο από τη Μαύρη Θάλασσα» , δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Andriy Melnyk.

Για ευνόητους λόγους η Γερμανία δεν θα παράσχει τα υποβρύχια της στην Ουκρανία, εξάλλου η τελευταία δεν θα μπορεί να εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα λόγω του αποκλεισμένου Βοσπόρου. Επιπλέον, ένα υποβρύχιο δεν θα είναι σε θέση να επηρεάσει την κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα με κανέναν τρόπο, αφού με μια σχετικά μικρή περιοχή της θάλασσας, δεν θα είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να καταστρέψει ένα υποβρύχιο.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν διστάζει να ικετεύει τη Δύση ακόμη και για τέτοια όπλα μπορεί σαφώς να αρχίσει να εκνευρίζει το ΝΑΤΟ, κάτι που σίγουρα θα οδηγήσει σε συνέπειες για το Κίεβο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...