Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ποιες χώρες παραδίδουν τανκς στην Ουκρανία; (γράφημα)

Μετά από ένα μακρύ μπρος-πίσω μεταξύ της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ, ανακοινώθηκαν οι πρώτες παραδόσεις δυτικής κατασκευής αρμάτων μάχης για τον ουκρανικό στρατό. Μια συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αεροπορική βάση στο Ραμστάιν δεν είχε αποφέρει κανένα αποτέλεσμα, καθώς η Γερμανία δεν ήθελε να υπογράψει την παράδοση γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2 από καμία χώρα, ενώ οι ΗΠΑ ήταν απρόθυμες να διαθέσουν το δικό τους μοντέλο, το M1 Abrams, λόγω ανησυχιών ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να συντηρηθούν με δεδομένες τις υπάρχουσες ουκρανικές επιχειρήσεις εφοδιασμού. Μετά τη ρωσική εισβολή στις αρχές του 2022, η χώρα είχε προηγουμένως παραλάβει παλαιότερα μοντέλα αρμάτων μάχης σοβιετικής κατασκευής από Ευρωπαίους συμμάχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το CNN, η Γερμανία φέρεται να μην ήθελε να κάνει το βήμα της παράδοσης των αρμάτων χωρίς να το κάνουν και οι εταίροι τους στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε υποσχεθεί προηγουμένως 11 άρματα Challenger 2. Έκτοτε, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν ένα τάγμα ή 31 άρματα Abrams. Η Γερμανία έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει με 14. Η Πολωνία, η πιο ειλικρινής για την επιθυμία της να παραδώσει τα Leopard 2 της, φέρεται ότι θα στείλει επίσης 14, ενώ 18 θα προέλθουν από την Ολλανδία. Περισσότερες παραδόσεις αναμένονται από τη Νορβηγία, τη Φινλανδία και την Ισπανία, ενώ η Πορτογαλία βρίσκεται επίσης στη διαδικασία επίσημης υπογραφής του θέματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας