Κόσμος

Γαλλία: Η Γαλλία επεκτείνει τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για τους Κινέζους ταξιδιώτες μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

Η Γαλλία επέκτεινε τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό ανέφερε κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αρχές της Κίνας έχουν ανακοινώσει ότι ο αριθμός των μολύνσεων από κορονοϊό έχει κορυφωθεί. Κάποιοι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων στις επαρχιακές περιοχές που είναι λιγότερο εξοπλισμένες για να διαχειριστούν την κατάσταση καθώς εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν για να βρεθούν με τις οικογένειές τους για τους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Στις 30 Δεκεμβρίου η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό που έχει γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους καθώς η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς για τον Covid-19.

Το μέτρο – το οποίο επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου – επέβαλε τεστ κορονοϊού για όλες τις πτήσεις από την Κίνα (περιλαμβανομένων πτήσεων με ενδιάμεσο σταθμό) και απαιτούσε από τους ταξιδιώτες αεροπλάνων που έφθαναν από την Κίνα τη χρήση μάσκας.

Η Κίνα εγκατέλειψε την αυστηρή πολιτική της «μηδενικής ανοχής στον Covid» στις αρχές Δεκεμβρίου μετά τις διαδηλώσεις κατά των περιορισμών επιτρέποντας στους πολίτες να ταξιδέψουν και στον ιό να εξαπλωθεί ραγδαία ανά τη χώρα.

Τη δημοσίευση του κυβερνητικού διατάγματος ανέφερε πρώτη η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ