Κόσμος

Άγαλμα του Ηρακλή ανακαλύφθηκε στο αποχετευτικό σύστημα της Ρώμης

Το μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλή σε φυσικό μέγεθος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ορισμένων εργασιών στο αποχετευτικό σύστημα σε πάρκο στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, αναφέρει το πρακτορείο ANSA την Παρασκευή.

Το Appia Antica Park ανακοίνωσε στο Facebook ότι «ο Parco Scott μας επιφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη,  ένα μαρμάρινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος που, λόγω του προσώπου και της γούνας του λιονταριού που καλύπτει το κεφάλι του, μπορούμε σίγουρα να το ταυτίσουμε με τον Ηρακλή».

Το άγαλμα αποκαλύφθηκε κοντά στο ορόσημο που σηματοδοτεί το δεύτερο μίλι της αρχαίας Via Appia, του διάσημου ιστορικού δρόμου που υποβάλλει αίτηση για καταχώριση στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

«Η περιοχή, φυσικά όμορφη, είναι επίσης μια περιοχή «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος»: βρισκόμαστε στην πραγματικότητα δίπλα στον τάφο της Priscilla στο δεύτερο χιλιόμετρο της Via Appia Antica.

Οι χωματουργικές εργασίες, που έφτασαν τα 20 μέτρα κάτω από το επίπεδο του δρόμου, παρακολουθούνται μόνιμα από αρχαιολόγο, με συντονισμό των υπευθύνων του Αρχαιολογικού Πάρκου Appia Antica», αναφέρει επίσης η ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ