Κόσμος

Ιράν: Επιβολή κυρώσεων σε 30 οντότητες και ιδιώτες της Ε.Ε

Μεταξύ εκείνων που θα επιβληθούν κυρώσεις είναι ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Αρχηγός του Επιτελείου του Βρετανικού Στρατού, αρκετοί Ευρωβουλευτές και Ευρωπαίοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με την ερτ. 

Ο Γάλλος διανοούμενος Bernard-Henri Levy και τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο πρόσφατα δημοσίευσε ένα άρθρο κατηγορώντας το Ιράν ότι διέπραξε επίθεση στην ελευθερία του Τύπου, έχουν επίσης συμπεριληφθεί στον μακρύ κατάλογο.

Οι κυρώσεις θα απαγορεύουν τα ταξίδια στο Ιράν και θα επιτρέψουν στις αρχές να μπλοκάρουν τραπεζικούς λογαριασμούς και να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία στο Ιράν. Όσοι επηρεάζονται είναι απίθανο να έχουν κάποιο από αυτά τα δύο πράγματα, επομένως η κίνηση είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...