Κόσμος

Ολλανδός χάκερ έκλεψε τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν όλων των Αυστριακών

Ένας χάκερ από την Ολντάντα απέκτησε και έθεσε προς πώληση τα προσωπικά δεδομένα όλων σχεδόν των Αυστριακών πολιτών, που αποτελούνται από όνομα, διεύθυνση και ημερομηνία γέννησης, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αυστριακή αστυνομία.

Ο 25χρονος συνελήφθη τον Νοέμβριο, αλλά η υπόθεση δόθηκε στη δημοσιότητα από την εισαγγελία του Άμστερνταμ μόλις τώρα, για λόγους που σχετίζονται με την έρευνα, ενημερώνει το Agerpres. Υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι ο ύποπτος προσφέρει εδώ και καιρό εμπιστευτικά δεδομένα προς πώληση, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών πληροφοριών για ασθενείς.

Τα κλεμμένα δεδομένα ανήκουν σε άτομα από την Ολλανδία, την Αυστρία, την Ταϊλάνδη, την Κολομβία, την Κίνα και τη Μεγάλη Βρετανία. Η αυστριακή αστυνομία ερευνά αυτήν την υπόθεση για περισσότερα από δύο χρόνια, αφού τα δεδομένα που είχαν κλαπεί από εκατομμύρια ανθρώπους στην Αυστρία προσφέρθηκαν προς πώληση σε παράνομο φόρουμ τον Μάιο του 2020.

Τελικά, εντοπίστηκε η διεύθυνση του άνδρα στο Άμστερνταμ. Η αστυνομία κατάσχεσε σε έρευνες σε σπίτια στο Άμστερνταμ και στο Αλμέρ - βόρεια του Άμστερνταμ - πολυάριθμο εξοπλισμό και λογισμικό που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την κλοπή δεδομένων. Μόνο από την Αυστρία εξήχθησαν 9 εκατομμύρια ηλεκτρονικά αρχεία, ανακοίνωσε η αυστριακή αστυνομία, δεδομένου ότι η Αυστρία έχει 9 εκατομμύρια πολίτες.

«Μιλάμε για το πλήρες όνομα, το φύλο, την πλήρη διεύθυνση και την ημερομηνία γέννησης πιθανώς κάθε πολίτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αυστριακή αστυνομία. «Δεδομένου ότι τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα στο Διαδίκτυο, πρέπει να συμπεράνουμε ότι βρίσκονται, εν όλω ή εν μέρει, στα χέρια εγκληματιών», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι δεν είναι γνωστό πόσα άτομα έχουν αγοράσει αυτά τα δεδομένα. .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ