Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ιορδανία: Συνάντηση του βασιλιά Αμπντάλα με τον Νετανιάχου – Στο "τραπέζι" η ανατολική Ιερουσαλήμ

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας δέχθηκε την Τρίτη τον Ισραηλινόπρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια σπάνια συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ των ηγετών των δύο γειτονικών χωρών, οι σχέσεις των οποίων γνωρίζουν εντάσεις τα τελευταία χρόνια.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ανάκτορα στο Αμάν, αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν την κατάσταση στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς η Ιορδανία είναι ο θεματοφύλακας των μουσουλμανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο βασιλιάς Αμπντάλα υπογράμμισε την ανάγκη το Ισραήλ να σέβεται το καθεστώς του συγκροτήματος όπου βρίσκεται το Τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, γνωστό στους Εβραίους ως Όρος του Ναού, αναφέρεται στην ανακοίνωση του χασεμιτικού βασιλείου.

Από την πλευρά του το γραφείο του Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η συνάντηση αφορούσε «περιφερειακά θέματα» και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ιορδανία και η Αίγυπτος ήταν οι μόνες αραβικές χώρες με τις οποίες το Ισραήλ είχε διπλωματικές σχέσεις πριν από τις Συμφωνίες του Αβραάμ.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται