Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ιορδανία: Συνάντηση του βασιλιά Αμπντάλα με τον Νετανιάχου – Στο "τραπέζι" η ανατολική Ιερουσαλήμ

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας δέχθηκε την Τρίτη τον Ισραηλινόπρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια σπάνια συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ των ηγετών των δύο γειτονικών χωρών, οι σχέσεις των οποίων γνωρίζουν εντάσεις τα τελευταία χρόνια.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ανάκτορα στο Αμάν, αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν την κατάσταση στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς η Ιορδανία είναι ο θεματοφύλακας των μουσουλμανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο βασιλιάς Αμπντάλα υπογράμμισε την ανάγκη το Ισραήλ να σέβεται το καθεστώς του συγκροτήματος όπου βρίσκεται το Τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, γνωστό στους Εβραίους ως Όρος του Ναού, αναφέρεται στην ανακοίνωση του χασεμιτικού βασιλείου.

Από την πλευρά του το γραφείο του Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η συνάντηση αφορούσε «περιφερειακά θέματα» και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ιορδανία και η Αίγυπτος ήταν οι μόνες αραβικές χώρες με τις οποίες το Ισραήλ είχε διπλωματικές σχέσεις πριν από τις Συμφωνίες του Αβραάμ.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...