Κόσμος

Ακραίος χειμώνας πλήττει την Βόρεια Κορέα: Εκατομμύρια άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα

Η Βόρεια Κορέα πλήττεται από ισχυρό κύμα ψύχους αυτές τις μέρες και οι ακραίες θερμοκρασίες που καταγράφονται σε ορισμένες περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας προκαλούν ανησυχίες για την κατάσταση μεγάλου αριθμού Βορειοκορεατών που δεν έχουν ρεύμα, θέρμανση ή φαγητό. αναφέρει το BBC .

Οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ έχουν προειδοποιήσει για ένα επεισόδιο ακραίων καιρικών φαινομένων στη χώρα καθώς ένα κύμα ψυχρού αέρα πλήττει μεγάλο μέρος της Ανατολικής Ασίας. Οι θερμοκρασίες πιθανότατα θα φτάσουν τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου στο βόρειο τμήμα της χώρας, που είναι και το φτωχότερο μέρος της Βόρειας Κορέας.

Η Νότια Κορέα και η Κίνα έχουν επίσης εκδώσει προειδοποιήσεις για ακραίο κρύο και η Ιαπωνία αναμένει τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες της τελευταίας δεκαετίας αυτή την εβδομάδα. Αν και η Βόρεια Κορέα έχει επηρεαστεί από ακραία καιρικά φαινόμενα όσο και άλλες χώρες στον κόσμο, λίγα είναι γνωστά για την επίδρασή της στον πληθυσμό, καθώς η χώρα είναι μια από τις πιο κλειστές και μυστικοπαθείς στον κόσμο.

Το Ryanggang και το βόρειο και νότιο μισό της Hamgyong, των φτωχότερων επαρχιών της Βόρειας Κορέας, είναι οι πιο ευάλωτες σε κλιματικές κρίσεις. Πολύ λίγα μέρη έξω από την πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ έχουν ηλεκτρισμό και οι άνθρωποι καίνε ξύλα και στεγνώνουν αεροπλάνα στα σπίτια τους για να ζεσταθούν τον χειμώνα.

Πολλοί Βορειοκορεάτες καλύπτουν επίσης τις πόρτες και τα παράθυρά τους με πλαστικές λωρίδες για να εξοικονομήσουν θερμότητα και να μονώσουν τα σπίτια τους. Το Radio Free Asia ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων στη Βόρεια Κορέα εξαφανίστηκαν στα τέλη του περασμένου έτους μετά από ένα άλλο παρόμοιο επεισόδιο ακραίου ψύχους - πολλοί πιστεύεται ότι πέθαναν από πείνα ή κρύο - καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν και τα τρόφιμα έγιναν σπάνια.

Η επισιτιστική ανασφάλεια στη Βόρεια Κορέα είναι πιθανώς στο χειρότερο από τον λιμό της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με τον Lucas Rengifo-Keller, ερευνητή αναλυτή στο Peterson Institute for International Economics στις ΗΠΑ. Το 2019, η Βόρεια Κορέα γνώρισε τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 40 ετών, αφού ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι 10 εκατομμύρια Βορειοκορεάτες είχαν «επείγουσα ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, πολλοί από αυτούς επιβίωναν με μόλις 300 γραμμάρια τροφής την ημέρα εκείνη τη χρονιά. Το 2020, η Βόρεια Κορέα επλήγη από πέντε μεγάλους τυφώνες, με αυτά τα ακραία φαινόμενα να προκαλούν δομικές ζημιές σε κτίρια, δρόμους, εργοστάσια και συστήματα ύδρευσης. Χιλιάδες Βορειοκορεάτες έχουν εκτοπιστεί ως αποτέλεσμα των καταστροφών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ