Κόσμος

Αυτές είναι οι πιο εκπληκτικές εκκλησίες στον κόσμο! Θαύματα αρχιτεκτονικής που κόβουν την ανάσα (εικόνες)

Πολλές από τις εκκλησίες του κόσμου είναι πραγματικοί μαγνήτες για τους τουρίστες. Επειδή περιβάλλονται από θρύλους, μυστήρια ή έχουν μια ιδιαίτερη εμφάνιση, προσελκύουν και εκπλήσσουν με τη θεαματικότητα, τις διαστάσεις ή τη λεπτότητα των λεπτομερειών τους.

Κάποιες από αυτές απλά κόβουν την ανάσα με την εμφάνισή τους να έχουν πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, γράφει το The Mysterious World.

Είναι κατασκευές για τις οποίες τα έργα εκτείνονται σε εκατοντάδες χρόνια. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι κάποια από αυτά μοιάζουν βγαλμένα από άλλο κόσμο. Εδώ είναι μερικά μόνο από τα μέρη λατρείας που προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο και για τους οποίους η απόσταση δεν έχει σημασία όταν θέλουν να τους θαυμάσουν από κοντά.

 

 

Καθεδρικός Ναός της Μπραζίλια

Είναι εντυπωσιακή από τις φωτογραφίες, και αν τη δεις από κοντά σε ενθουσιάζει σε σημείο έκστασης. Με υπερβολική δομή, είναι χτισμένο από 16 κολώνες, η καθεμία ζυγίζει 90 τόνους. Η κατασκευή συμβολίζει δύο χέρια υψωμένα στον ουρανό.

Αν και φαίνεται δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κατασκευή αυτής της εκκλησίας, που ξεκίνησε το 1958, ολοκληρώθηκε σε δύο χρόνια. Ο καθεδρικός ναός της Μπραζίλια σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer, σημείο αναφοράς στον τομέα.

Η εκκλησία έχει γυάλινη οροφή και το κενό ανάμεσα στις τσιμεντένιες κολώνες είναι γεμάτο με μπλε και άσπρο γυαλί, που κάνει το φως στο εσωτερικό να φαίνεται εξωπραγματικό. Ο καθεδρικός ναός της Μπραζίλια είναι αφιερωμένος στην Παναγία και ο βραζιλιάνος λαός αποκαλεί αυτήν την εκκλησία βασίλισσα της χώρας.

Στο εσωτερικό, τρεις γλυπτές άγγελοι που μοιάζουν να επιπλέουν, όντας σε μόνιμη ισορροπία, δημιουργούν έντονη συγκίνηση σε όποιον μπαίνει στην εκκλησία. Το πρώτο έχει ύψος πάνω από δύο μέτρα και ζυγίζει 110 κιλά, το δεύτερο είναι 3,4 μέτρα και 200 ​​κιλά και το τρίτο έχει ύψος 4,25 μέτρα και ζυγίζει 300 κιλά.

Η πρόσβαση στον καθεδρικό ναό γίνεται μέσω μιας σήραγγας κάτω από το κανάλι του νερού, το αποτέλεσμα της μετάβασης από το σκοτάδι του περάσματος στην είσοδο του φωτεινού καθεδρικού ναού είναι εντυπωσιακό. Ο βωμός του καθεδρικού ναού δωρήθηκε από τον Πάπα Παύλο ΣΤ'. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι το επισκέπτονται ετησίως

 

Εκκλησία Stykkisholmur, Ισλανδία

 

Το αρχιτεκτονικό στυλ αυτής της εκκλησίας είναι μοναδικό. Βρίσκεται στην πόλη Stykkisholmur, στο νησί που φέρει το όνομά του, είναι ένα στολίδι που θαυμάζεται τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Οι δύο μεγάλοι βραχίονες που οδηγούν στα ψηλά καμπαναριά κάνουν την εκκλησία ακόμα πιο ελκυστική. Η ακριβής ημερομηνία κατασκευής δεν είναι γνωστή, εικάζεται ότι υπήρχε από το 1879.

Ο ναός σχεδιάστηκε με την εμφάνιση μιας φυλακής που φαινόταν τόσο από τη θάλασσα όσο και από τη στεριά. Το 1939, οι Fransiskussystur καλόγριες το μετέτρεψαν σε μοναστήρι, σχολείο και εκκλησία. Έκτισαν επίσης ένα νοσοκομείο όπου λέγεται ότι θεράπευαν ασθένειες μέσω μαγείας. Η εκκλησία μπορεί να φιλοξενήσει 300 άτομα και χρησιμοποιείται και ως αίθουσα συναυλιών.

 

Εκκλησία Borgund Stave, Νορβηγία

 

Η εκκλησία Borgund Stave στη Νορβηγία είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες εκκλησίες στον κόσμο. Με πολύ γερά θεμέλια, το ξύλινο οικοδόμημα χτίστηκε πιθανότατα γύρω στα τέλη του 12ου αιώνα και έκτοτε δεν χρειάστηκε σημαντική αναδιαμόρφωση. Το όνομα αυτής της εκκλησίας δόθηκε από το στυλ κατασκευής. Χρησιμοποιούνται κάθετες ξύλινες σανίδες, γνωστές και ως ραβδιά. Στο εσωτερικό έχουν ανακαλυφθεί επτά διαφορετικοί τύποι επιγραφών, μία εκ των οποίων είναι η «Ave Maria».

Σήμερα η εκκλησία στο Borgund χρησιμοποιείται ως μουσείο και είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της χώρας. Ένα ενδιαφέρον πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η εκκλησία εμφανίζεται ως ένα «θαύμα» του πολιτισμού των Βίκινγκ στο βιντεοπαιχνίδι Age of Empires II.

 

Εκκλησία Παραπορτιανή, Μύκονος

 

Η Παραπορτιανή είναι ένα από τα πιο γνωστά αρχιτεκτονικά κτίρια στην Ελλάδα και δεν είναι υπερβολή να πούμε στον κόσμο. Το όνομά της σημαίνει «δευτερεύουσα πύλη» γιατί χτίστηκε στη θέση μιας από τις πύλες των μεσαιωνικών πέτρινων τειχών. Ορισμένα τμήματα αυτής της όμορφης εκκλησίας χρονολογούνται από το 1425 και τα υπόλοιπα από τον 16ο και τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία ονομάζεται επίσης "Η Παναγία της Πλευρικής Πύλης"

Είναι η πιο πολυφωτογραφημένη εκκλησία στο ελληνικό νησί της Μυκόνου. Ολόκληρο το συγκρότημα αποτελείται στην πραγματικότητα από πέντε εκκλησίες, τέσσερις εκκλησίες που συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν το βασικό συγκρότημα, και η πέμπτη εκκλησία είναι χτισμένη στην κορυφή της. Η πέμπτη εκκλησία σε αυτό το συγκρότημα αφιερωμένη στην «Παναγία» έχει το πιο εξαιρετικό στυλ κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

 

Παρεκκλήσι Δόκιμων Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών

Αυτή η εντυπωσιακή εκκλησία στο Κολοράντο είναι χτισμένη για να καλύψει τις πνευματικές ανάγκες του αμερικανικού στρατού. Διαθέτει ξεχωριστές αίθουσες για καθολικές, βουδιστικές και εβραϊκές θρησκείες. Έχει επίσης δύο ακόμη αίθουσες για ανθρώπους που πιστεύουν σε όλες τις θρησκείες. Οι είσοδοι είναι ξεχωριστές για τα παρεκκλήσια κάθε θρησκείας.

Οι δεκαεπτά στη σειρά κώνοι είναι το πιο ελκυστικό στοιχείο αυτής της εκκλησίας, χτισμένης από ατσάλι και γυαλί. Η εκκλησία αυτή ήταν σε ύψος 150 μέτρων, έχει χρυσή πόρτα από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για την κατασκευή αυτής της εκκλησίας που ξεκίνησε το 1959 και η οποία σχεδιάστηκε από τον Walter Netsch.

Εκκλησία Grundtvig, Δανία 

 

Είναι η πιο δημοφιλής εκκλησία στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η ασυνήθιστη εμφάνιση κάνει αυτή την εκκλησία εντελώς διαφορετική από άλλες εκκλησίες της χώρας. Τα περισσότερα μέρη της εκκλησίας είναι φτιαγμένα από κόκκινο τούβλο, τώρα, αλλά όλα αυτά τα τούβλα τα έχει αγγίξει ο χρόνος. Η εκκλησία είναι ανοιχτή για επισκέπτες όλο το χρόνο, αλλά δεν επιτρέπει στους επισκέπτες την πρόσβαση κατά τη διάρκεια των ωρών προσευχής.

Η εκκλησία σχεδιάστηκε από τον Jensen Kline, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα γεωμετρικών σχημάτων του εξπρεσιονισμού από τούβλα με γοτθικά στυλ. Το καμπαναριό ύψους 49 μέτρων στη δυτική πρόσοψη έγινε το κύριο αξιοθέατο αυτής της εκκλησίας.

 

Μοναστήρι του St. Michael's Golden Dome, Ουκρανία

 

Αυτή η εκπληκτική εκκλησία με χρυσό τρούλο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, ευτυχώς γλίτωσε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Οι χρυσοί τρούλοι και το μπλε εξωτερικό αυτής της εκκλησίας αποτελούν ιδιαίτερο πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη.
 

Το καμπαναριό της εκκλησίας είναι επίσης εξοπλισμένο με ηλεκτρικά ρολόγια. Το ουκρανικό μπαρόκ στυλ χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την εκκλησία όταν ξαναχτίστηκε τον 17ο αιώνα. Την εποχή εκείνη προστέθηκαν τρούλοι στο ναό. Βυζαντινά ψηφιδωτά και τοιχογραφίες χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση του εσωτερικού αυτού του αξιόλογου ναού.

 

Καθεδρικός ναός Las Lajas, Κολομβία

 

Ο καθεδρικός ναός Las Lajas είναι ένα θαύμα του κόσμου. Χτίστηκε το 1916 μέσα στο φαράγγι του ποταμού Γκουαϊτάρα, όπου, σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, εμφανίστηκε η Παναγία. Βρίσκεται στα νότια της κολομβιανής περιοχής, κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό.

Αυτή η εκπληκτική Ρωμαιοκαθολική εκκλησία χτίστηκε για να τιμήσει την εμφάνιση της Παναγίας που λέγεται ότι εμφανίστηκε σε έναν βράχο σε αυτήν την τοποθεσία. Η εκκλησία χτίστηκε μεταξύ 1916-1944 σε γοτθικό ρυθμό. Ο καθεδρικός ναός Las Lajas παραμένει τουριστικός και προσκυνηματικός προορισμός από τον 18ο αιώνα.

Καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ιταλία

 

Ο μεγάλος καθεδρικός ναός στο Μιλάνο, με έκταση 1200 τετραγωνικών μέτρων, είναι μια από τις εμβληματικές εικόνες της Ιταλίας και της Ευρώπης. Ξεκίνησε το 1386 και ολοκληρώθηκε το 1887, δεσπόζει στην Κεντρική Πλατεία του Μιλάνου σήμερα. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο ρωμαιοκαθολικό εκκλησιαστικό κτήριο στον κόσμο, μετά τη Βασιλική του San Pietro στη Ρώμη και τον καθεδρικό ναό στη Σεβίλλη. Έχει χωρητικότητα πάνω από 40.000 θέσεις και μήκος 157 μέτρα.

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου έχει 135 πύργους, ο ψηλότερος από τους οποίους έχει ύψος 109 μέτρα και συνολικά πάνω από 2000 αγάλματα. Στην κορυφή ενός από τους κύριους πύργους του καθεδρικού ναού βρίσκεται ένα άγαλμα της Παναγίας. Τα παράθυρα του καθεδρικού ναού λέγεται ότι είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Η οροφή είναι ανοιχτή στους τουρίστες και επιτρέπει μια κοντινή θέα ορισμένων εντυπωσιακών γλυπτών. Εκατομμύρια τούβλα χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αυτού του καθεδρικού ναού.

 

Εκκλησία Hallgrimskirkja, Ισλανδία

 

Η Εκκλησία Hallgrímskirkja είναι μια λουθηρανική ενορία, που πήρε το όνομά της από έναν μεγάλο Ισλανδό ποιητή και κληρικό - Hallgrimur Petursson (1614-1674). Το ύψος του είναι εντυπωσιακό, φτάνοντας μέχρι και τα 74,5 μέτρα. Είναι ένα από τα ψηλότερα αρχιτεκτονικά κτίρια στην Ισλανδία. Η κατασκευή του διήρκεσε 41 χρόνια, ξεκίνησε το 1945 και ολοκληρώθηκε το 1986.

Στο εσωτερικό, η εκκλησία Hallgrimskirkja φιλοξενεί ένα τεράστιο όργανο που φέρει την υπογραφή του Γερμανού οργανάρχη Klais. Το καμπαναριό, τοποθετημένο στον τεράστιο πύργο, μαγνητίζει τα βλέμματα όλων των προσκυνητών που πατούν στο κατώφλι του. Με οκτώ ορόφους, ο πύργος προσφέρει στους επισκέπτες μια εντυπωσιακή θέα στην πόλη και τα περίχωρά της. Η αναρρίχηση στον πύργο γίνεται με τη βοήθεια ανελκυστήρα.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ