Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τούρκοι ισλαμιστές «μπούκαραν» στο Σουηδικό προξενείο μετά το κάψιμο του Κορανίου

Όπως σημειώνεται σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία προκάλεσε η αποδοχή της δράσης καύσης του Κορανίου του Δανο-Σουηδού ακροδεξιού Ράσμους Παλούνταν μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη στη Σουηδία. Ο Παλουντάν έκαψε το Κοράνι μπροστά στην πρεσβεία χθες το μεσημέρι.

Μετά το κάλεσμα να συγκεντρωθούν μπροστά από το Γενικό Προξενείο στη συνοικία Μπέγιογλου, μια ομάδα που ήρθε στο μπροστινό μέρος του προξενείου υπό την προστασία της αστυνομίας άρχισε να φωνάζει συνθήματα τακμπίρ (= του αραβικού «Ο Θεός είναι μεγάλος»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν τω μεταξύ, δύο μέλη της ισλαμιστικής ομάδας διέρρηξαν το φράγμα της αστυνομίας και έσπασαν τον πίνακα στην είσοδο του προξενείου. Αστυνομικές ομάδες επενέβησαν και απομάκρυναν το άτομο αυτό από το προξενείο. Η ομάδα έκαψε επίσης τη σουηδική σημαία συνοδευόμενη από συνθήματα. Συνεχίζονται τα μέτρα της αστυνομίας μπροστά από το προξενείο.

Ισλαμιστικοί λογαριασμοί στο Twitter ισχυρίστηκαν ότι η εν λόγω ομάδα ήταν μέλος του ριζοσπαστικού Ισλαμικού Μετώπου “Μεγάλοι Ανατολικοί Επιδρομείς – Μέτωπο” που είναι μια σουνιτική σαλαφιστική ομάδα που υποστηρίζει την ισλαμική κυριαρχία στην Τουρκία.

Στην Άγκυρα, επίσης, μια ομάδα που έκαψε τη σουηδική σημαία άνοιξε δύο πανό με τις λέξεις «Θα κόψουμε τα δάχτυλα όσων δείχνουν το δάχτυλό τους στο Ισλάμ» και «Όποιος τραβήξει το σπαθί κατά του Ισλάμ θα πάει στην κόλαση». Το εν λόγω πανό γράφει επίσης «Μεγάλοι Ανατολικοί Επιδρομείς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...