Καϊλή
Κόσμος

Εύα Καϊλή: Πάλι μπροστά στους Βέλγους δικαστές για την κράτησή της

Αύριο (19/1) το πρωί η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου που θα κρίνει εάν θα παραταθεί κατά ένα μήνα η προφυλάκισή της ή εάν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, παραμένει κρατούμενη πάνω από ένα μήνα στις βελγικές φυλακές, ενώ εδώ και μερικές εβδομάδες είχε αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με βραχιολάκι, ωστόσο η εκδίκαση είχε πάρει αναβολή.

Μετά την είδηση ότι ο Παντσέρι αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να μιλήσει για όλα προκειμένου να έχει πιο ευνοϊκή μεταχείριση, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ρωτήθηκε από το Open αν αυτό αλλάζει κάτι ως προς τη γραμμή υπεράσπισή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Η Εύα Καϊλή και αύριο θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να αποδείξει την αθωότητά της» τόνισε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια, λέει ο δικηγόρος του
 

Ο Βέλγος δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, με δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, αναφέρθηκε στην απόφαση του πελάτη του να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ» δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.

«Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του» είπε ο Ουτεντάλ.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις» και ότι «πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελλο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Η απόφαση του Ν. Δένδια για την αναμόρφωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζουν ακριβώς την σύνθεση των δυνάμεων μας το 1940

“Έχουμε πάει στους καιρούς της ανάγκης των διαρκών αλλαγών’, δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Καλύτερα να πολεμήσουμε για εσάς!» Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες παρακάλεσαν τους Ρώσους να μην τους επιστρέψουν στην Ουκρανία -Ποιος ο λόγος

Ούτε οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, Ρώσος εξηγεί τον λόγο