Κόσμος

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 118 ετών

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, η Γαλλίδα καλόγρια γνωστή ως αδελφή Αντρέ, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 118 ετών. «Έφυγε από τη ζωή στις 2:00 π.μ. Είναι μεγάλη θλίψη αλλά ήθελε (να πεθάνει), ήταν επιθυμία της να ενωθεί με τον αγαπημένο της αδερφό.

Γι' αυτήν, είναι μια απελευθέρωση», εξήγησε ο David Tavella, υπεύθυνος για την επικοινωνία στη μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων Sainte-Catherine-Laboure στην Τουλόν (στο διαμέρισμα Var της νότιας Γαλλίας), όπου ζούσε η αδελφή André, σύμφωνα με το AFP .

Η Lucile Randon πήρε το όνομα της αδελφής Andre όταν εντάχθηκε σε ένα καθολικό φιλανθρωπικό τάγμα το 1944. Η αδελφή Αντρέ, γεννημένη στις 11 Φεβρουαρίου 1904, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον θάνατο του Ιάπωνα Κέιν Τανάκα τον Απρίλιο του 2022 σε ηλικία 119 ετών.

Τώρα, σύμφωνα με την Gerontology Research Group (GRG) , ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη έγινε η Maria Branyas Morera, ηλικίας 115 ετών και 319 ημερών. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...