Κόσμος

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Paris Match: Απαρηγόρητη η χήρα του Άννα Μαρία

«Το τελευταίο αντίο της ελληνικής οικογένειας Γλύξμπουργκ στον Κωνσταντίνο», είναι ο τίτλος του γαλλικού περιοδικού «Paris Match» που παραθέτει εκτενές ρεπορτάζ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την κηδεία του τέως βασιλιά, χθες, στην Αθήνα, παρουσία πλήθος κόσμου και Ευρωπαίων βασιλιάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πολύ θλιβερή μέρα για την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδος που κηδεύει τον Κωνσταντίνο στο Τατόι, κοντά στους προγόνους του, εκεί όπου βρίσκονται τα πρώην βασιλικά ανάκτορα. Απαρηγόρητοι ήταν η χήρα του, τέως βασίλισσα Άννα - Μαρία μαζί με τα πέντε παιδιά της, τους συζύγους τους και τα εννέα εγγόνια της» αναφέρεται στο γαλλικό μέσο. 

Η Άννα Μαρία και ο Κωνσταντίνος ήταν παντρεμένοι επί 59 χρόνια, σχολιάζεται στο σχετικό άρθρο.

Ο Κωνσταντίνος ανέβηκε στον ελληνικό θρόνο σε ηλικία μόλις 23 ετών, στις 6 Μαρτίου του 1964, και παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Άννα-Μαρία της Δανίας -τη μικρότερη από τις τρεις κόρες του βασιλιά Φρειδερίκου και της βασίλισσας Ίνγκριντ.

 

Απέκτησαν δύο κορίτσια και τρία αγόρια: την πριγκίπισσα Αλεξία, τον πρίγκιπα Παύλο, τον πρίγκιπα Νικόλαο, την πριγκίπισσα Θεοδώρα και τον πρίγκιπα Φίλιππο. Μόνο από τα δύο πρώτα παιδιά τους απέκτησαν εννέα εγγόνια, σχολιάζει ακόμη  το γαλλικό περιοδικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ