Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Λευκός Οίκος: Δεν βρέθηκαν αρχεία επισκεπτών στο σπίτι του Μπάιντεν όπου εντοπίστηκαν τα απόρρητα έγγραφα

Εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικανούς πυρ ομαδόν να εξαπολύουν δριμείες κατηγορίες κατά του Αμερικανού προέδρου, μετά τον εντοπισμό διαβαθμισμένων εγγράφων στο γραφείο και το γκαράζ του, που χρονολογούνται από την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε - με ανακοίνωσή του - ότι δεν καταγράφηκαν αρχεία επισκεπτών στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χωρίς κατάλογο των ατόμων που επισκέφθηκαν την κατοικία του, ο αμερικανικός λαός δεν θα μάθει ποτέ ποιος είχε πρόσβαση σε αυτά τα εξαιρετικά ευαίσθητα έγγραφα», είχε αναφέρει ο Τζέιμς Κόμερ, Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε επιστολή του προς τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρον Κλέιν.

Στο σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ στο Γκρίνβιλ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ειδικά αρχεία από επισκέψεις. 

«Όπως συμβαίνει με κάθε πρόεδρο των ΗΠΑ, τα ζητήματα που αφορούν στην προσωπική του κατοικία παραμένουν προσωπικά» σημείωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου στο Fox News.

Υπενθυμίζεται ότι την έρευνα για τον Τζο Μπάιντεν έχει αναλάβει ο Ρόμπερτ Χαρ, εισαγγελέας με σημαντική εμπειρία σε θέματα τρομοκρατίας και απάτης.

Έγγραφα που είχαν χαρακτηριστεί απόρρητα και χρονολογούνται από την περίοδο που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ (υπό τον Μπαράκ Ομπάμα από το 2009 ως το 2017) βρέθηκαν στα γραφεία δεξαμενής σκέψης στην Ουάσινγκτον, τα οποία ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ έχει χρησιμοποιήσει ενίοτε ως τόπο εργασίας.

Δικηγόροι του Μπάιντεν βρήκαν τα έγγραφα τον Νοέμβριο όταν άδειαζαν τα γραφεία αυτά και τα παρέδωσαν στα Εθνικά Αρχεία, τα οποία είναι αρμόδια για την διαφύλαξη των εγγράφων αυτού του είδους, σημείωσε ο νομικός του σύμβουλος Ρίτσαρντ Σάουμπερ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ