Κόσμος

Βρετανία: Συνελήφθη στο Χίθροου ο άνδρας που μετέφερε ουράνιο

Ενας 60χρονος άνδρας συνελήφθη κατά την έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας σχετικά με την ανεύρεση μικροποσότητας ουρανίου στο αεροδρόμιο του Χίθροου, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών, συνελήφθη στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου, μέρος του οποίου αφορά την κτήση και παρασκευή ραδιολογικού υλικού. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τον Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έρευνα διεξάγεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την κατάσχεση στις 29 Δεκεμβρίου μικρής ποσότητας ουρανίου σε πακέτο στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Το βρετανικό ταμπλόιντ The Sun ανέφερε ότι το πακέτο προερχόταν από το Πακιστάν και έφθασε στην Αγγλία με αεροπλάνο που προερχόταν από το Ομάν.

Ο διοικητής της αστυνομίας Ρίτσαρντ Σμιθ δήλωσε ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία, το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με οποιουδήποτε είδους απειλή για το κοινό. Η έρευνα συνεχίζεται.

Η ανακάλυψη μίας πολύ μικρής ποσότητας ουρανίου είναι φυσικά ανησυχητική, αλλά δείχνει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών και των ελέγχων που εφαρμόζονται από τους εταίρους μας για τον εντοπισμό τέτοιου είδους υλικού, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ