Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Τον Φεβρουάριο η ετήσια ομιλία στο Κογκρέσο

Ο Τζο Μπάιντεν  πρόκειται στις 7 Φεβρουαρίου να εκφωνήσει την ετήσια ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο. Ακόμη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εισηγήθηκε στο Κογκρέσο την πώληση F-16 στην Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσκλήθηκε να εκφωνήσει την παραδοσιακή ετήσια ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο των ΗΠΑ στις 7 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικανός Κέβιν ΜακΚάρθι. Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, Δημοκρατικός, «αποδέχτηκε» την πρόσκληση, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ.

Το «καμπανάκι» της Γέλεν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα υπερβούν το νόμιμο όριο του χρέους τους στις 19 Ιανουαρίου, αναγκάζοντας το υπουργείο Οικονομικών να λάβει «έκτακτα μέτρα» για να αποτρέψει μια στάση πληρωμών.

«Μόλις φτάσουμε στο όριο, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να αρχίσει να λαμβάνει ορισμένα έκτακτα μέτρα για να αποτρέψει τις ΗΠΑ από το να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους», είπε η Γέλεν σε επιστολή προς τους ηγέτες του Κογκρέσου, στην οποία προέτρεψε τους βουλευτές να δράσουν γρήγορα για να αυξήσουν το ανώτατο όριο χρέους.

Στην επιστολή της η υπουργός προσθέτει ότι «ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να παράσχει εκτίμηση για το πόσο καιρό τα έκτακτα μέτρα θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης, είναι απίθανο το ρευστό και τα έκτακτα μέτρα να εξαντληθούν πριν από τις αρχές Ιουνίου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ