Κόσμος

Κυκλοφόρησε χάρτης των Ναζί και πυροδότησε κυνήγι θησαυρού στην Ολλανδία

Ένας χάρτης που πιστεύεται ότι δείχνει πού έκρυψαν θησαυρούς οι Γερμανοί στρατιώτες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ολλανδία κυκλοφόρησε από τα Εθνικά Αρχεία της Ολλανδίας και έχει ήδη πυροδοτήσει έναν αγώνα κυνηγών θησαυρών. . Αξιωματούχοι των Εθνικών Αρχείων λένε ότι ο χάρτης είναι πιθανό να δείχνει πού έκρυψαν οι Γερμανοί στρατιώτες τέσσερα μεγάλα σεντούκια γεμάτα με διαμάντια, ρουμπίνια, χρυσό, ασήμι και κοσμήματα.

Αυτά φέρεται να κλάπηκαν από τις εγκαταστάσεις μιας τράπεζας που ανατινάχτηκε τον Αύγουστο του 1944. Ο χάρτης, ο οποίος ανακτήθηκε μετά τον πόλεμο, δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, επειδή η προθεσμία των 75 ετών για να θεωρηθεί εμπιστευτικό έγγραφο είχε λήξει.

Αμέσως, ομάδες κυνηγών θησαυρών, οπλισμένοι με ανιχνευτές μετάλλων, άρχισαν να ερευνούν τις εκτάσεις του αγροτικού οικισμού Ommeren, στα ανατολικά της Ολλανδίας, που φαίνεται στον χάρτη. Εκπρόσωποι του ολλανδικού ινστιτούτου που επιφορτίστηκαν μετά τον πόλεμο με την ανάκτηση περιουσίας που έκλεψαν Γερμανοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν τον χάρτη το 1947 για να προσπαθήσουν να βρουν τον θησαυρό, αλλά δεν τα κατάφεραν.

"Δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν υπάρχει. Αλλά το ινστιτούτο έκανε πολλούς ελέγχους και βρήκε την ιστορία (θησαυρός όχι) αξιόπιστη. Αλλά δεν την βρήκαν ποτέ, και αν υπήρχε, μπορεί να είχε ήδη ανακαλυφθεί », είπε η Anne-Marieke Samson, εκπρόσωπος των Εθνικών Αρχείων της Ολλανδίας.

Αλλά οι κυνηγοί θησαυρών δεν τα παρατάνε.

"Είδα ομάδες ανθρώπων παντού με ανιχνευτές μετάλλων. Όπως και πολλοί άλλοι, τα νέα με έκαναν να ψάξω. Η πιθανότητα να το βρω μετά από 70 χρόνια είναι πολύ μικρή, υποψιάζομαι, αλλά θέλω να προσπαθήσω", είπε ο Jan Henzen, ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρού.

Ο πρώην δήμαρχος του Ommeren, Klaas Tammes, ο οποίος τώρα διευθύνει ένα ίδρυμα στο οποίο ανήκει η γη όπου θα μπορούσε να βρίσκεται ο θησαυρός, περιμένει επίσης με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της έρευνας. "Ένας χάρτης που δείχνει μια σειρά από δέντρα και έναν κόκκινο σταυρό που σηματοδοτεί το μέρος δεν μπορεί παρά να πυροδοτήσει τη φαντασία. Όποιος τον βρει θα πρέπει να μας ενημερώσει, αλλά θα δούμε. Δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολο », είπε..

 

 


.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...