Κόσμος

Χαβάη: Εντυπωσιακές εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα

Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν στη Χαβάη, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα.

Η λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα ξεχύθηκε ψηλά στον αέρα και απλώθηκε στον κρατήρα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα καθώς το βουνό άρχισε να εκρήγνυται ξανά μετά από διακοπή μερικών εβδομάδων.

Η Jillian Marohnic, που διατηρεί επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή είπε ότι η λίμνη λάβας που σχηματίστηκε μέσα στον κρατήρα Halemaumau ήταν «η πιο όμορφη» που είχε δει ποτέ στα 25 χρόνια που παρακολουθεί το ηφαίστειο.

«Η επιφάνεια της λίμνης μοιάζει με βιτρό», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κιλαουέα είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο. Αυτή η τελευταία έκρηξη ξεκίνησε την Πέμπτη. Το Κιλαουέα εξερράγη για τελευταία φορά από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Χαβάη: Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα


Πόλος έλξης για τουρίστες η έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη

Το Παρατηρητήριο Ηφαιστείων της Χαβάης είπε ότι η τελευταία έκρηξη του Κιλαουέα αναμένεται να παραμείνει μέσα στον κρατήρα της κορυφής, ο οποίος βρίσκεται μακριά από κατοικημένες κοινότητες.

Το Παρατηρητήριο την Πέμπτη αύξησε το επίπεδο συναγερμού του Κιλαουέα, αλλά το μείωσε το επόμενο πρωί «επειδή τα αρχικά υψηλά ποσοστά διάχυσης μειώνονται και δεν απειλείται καμία υποδομή».

Ο Τζον Τάρσον, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της EpicLava, μιας τουριστικής εταιρείας, είπε ότι μιλάει «ασταμάτητα» με τουρίστες που θέλουν να δουν το ηφαίστειο.

«Πολλοί άνθρωποι ήταν στο νησί και έφυγαν για να κάνουν ό,τι άλλο κάνουν στη Χαβάη και μετά έμαθαν για αυτό. Και τώρα αλλάζουν όλα τα σχέδιά τους και επιστρέφουν για να το δουν», είπε.

Το βράδυ της Πέμπτης, η λάβα από το Κιλαουέα εκτοξεύτηκε μέχρι τα 50 μέτρα στον αέρα -περίπου όσο το πλάτος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου- αλλά τα περισσότερα «συντριβάνια λάβας» ήταν μικρότερα, στα 10 μέτρα ύψος.

Δείτε εικόνες από το Janice Wei via AP:

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...
Ρωσία 0

Η Ρωσία "παγώνει" το πρόγραμμα ανάπτυξης του πυραύλου Zmeevik "δολοφόνου των αεροπλανοφόρων"-Οι "πυραυλικές προτεραιότητες" της Μόσχας (Βίντεο)

Η απόφαση του Κρεμλίνου να μην διασκορπίσει τους οικονομικούς του πόρους σε ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων όπως ο...