Πάπες
Κόσμος

Περιορισμός τέλεσης λειτουργιών στα Λατινικά: «Η απόφαση αυτή του Φραγκίσκου ράγισε την καρδιά του Βενέδικτου»

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Καθολικού κληρικού Γκέοργκ Γκένσβαϊν, πρώην γραμματέα του επίτιμου πάπα Βενέδικτου. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Tagespost, ο πατέρας Γκέοργκ δήλωσε ότι η απόφαση του πάπα Φραγκίσκου, η οποία ελήφθη το 2021, να περιορίσει τη δυνατότητα τέλεσης της θείας λειτουργίας στα λατινικά, «ράγισε την καρδιά του Βενέδικτου».

«Θεωρώ ότι διαβάζοντας την απόφαση αυτή του Φραγκίσκου, η καρδιά του Βενέδικτου ράγισε. Η πρόθεση του πάπα Βενέδικτου (ο οποίος είχε απελευθερώσει την τέλεση λειτουργίας στα λατινικά το 2007, σ.σ.), ήταν μόνο να βοηθήσει, όσους ένιωθαν οικεία με την παλιά λειτουργία, να βρουν και εσωτερική ηρεμία» είπε ο γραμματέας του εκλιπόντος ποντίφικα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Φραγκίσκος, όμως, με την απόφασή του, πριν δυο χρόνια, καταδίκασε «την εργαλειοποίηση της λειτουργίας στη λατινική γλώσσα», θεωρώντας ότι η στάση αυτή υποδήλωνε άρνηση των μεταρρυθμίσεων που είχαν υιοθετηθεί από την Δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού, η οποία ολοκληρώθηκε το 1965.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...