Κόσμος

Αξιωματούχος της ΠΑ των ΗΠΑ: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη απειλή για τις ΗΠΑ

Ένας απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο Christian Orr, ονόμασε την πιο επικίνδυνη απειλή για τη χώρα του. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν κάποιος το εφαρμόσει, θα είναι καταστροφή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ένα άρθρο για τον ιστότοπο 19FortyFive, παραδέχθηκε ότι η πιο επικίνδυνη στρατιωτική απειλή για τις ΗΠΑ είναι το ηλεκτρομαγνητικό χτύπημα. Διευκρίνισε ότι ένα επιτυχημένο "χτύπημα EMP" κατά της χώρας του "θα ήταν μια καταστροφή πέρα από κάθε μέτρο ή αντίληψη".

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, αυτό θα ήταν το τέλος του κόσμου για τη χώρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


"Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν κάνει τίποτα γι' αυτό", παραπονέθηκε.

Ο συγγραφέας του άρθρου εξήγησε ότι ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός που προκαλείται από την έκρηξη ενός θερμοπυρηνικού όπλου στην ατμόσφαιρα θα μπορούσε κάλλιστα να καταστρέψει ή να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και σε οποιεσδήποτε ηλεκτρονικές συσκευές. Μιλάμε για κάθε τέτοια συσκευή, από ραδιόφωνα μέχρι υπολογιστές και πιο σοβαρό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν έχουν τη δυνατότητα ενός τέτοιου πλήγματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μπάιντεν το γνωρίζει αυτό, αλλά δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τις ΗΠΑ.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ