Κόσμος

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Ο Πάπας Βενέδικτος ήταν αφιερωμένος στον διάλογο με την Ορθόδοξη Εκκλησία

Mε μια αναδρομή στο παρελθόν, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αποχαιρετά τον πρώην Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' που έφυγε από τη ζωή προχθές σε ηλικία 95 ετών και του οποίου η σορός τίθεται από σήμερα Δευτέρα σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ενθυμείται την επίσκεψη του πρώην Ποντίφικα το 2006 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την οποία χαρακτηρίζει «ορόσημο στο οικουμενικό μας ταξίδι προς την ενότητα». Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προσεύχεται για την ανάπαυση του Βενέδικτου ΙΣΤ', «ενός διακεκριμένου θεολόγου, αφιερωμένου στον διάλογο με την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Μάλιστα, συνοδεύει τη σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφία από την επίσκεψη του 2006, όταν και ο ίδιος διακονούσε στην Πατριαρχική Αυλή, στο Φανάρι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...