αστυνομία
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βρετανία: Πίσω στην πατρίδα τους οι Αλβανοί εγκληματίες που βρίσκονται σε φυλακές της – Συνολικά έχουν 1.336 κακοποιούς

Πενήντα Αλβανοί κρατούνται στις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου ώσπου να σταλούν στις αλβανικές φυλακές για να εκτίσουν ολόκληρη την ποινή που τους επιβλήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail». Οι πρώτοι δέκα κρατούμενοι θα απελαθούν με πτήση τσάρτερ τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου. Οι Αλβανοί εγκληματίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% των ξένων υπηκόων που βρίσκονται στις βρετανικές φυλακές με τους κρατουμένους να έχουν προσφερθεί εθελοντικά να μεταφερθούν από τις βρετανικές φυλακές στις αλβανικές στο πλαίσιο μίας νέας συμφωνίας.

Οι Βρετανοί με αυτό τον τρόπο που ανοίγει το δρόμο για απομάκρυνση εκατοντάδων φυλακισμένων Αλβανών εγκληματιών, θα εξοικονομήσουν εκατομμύρια λίρες. Μέχρι τώρα, οι απελάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών στα Τίρανα αφορούσαν είτε εγκληματίες οι οποίοι είχαν ήδη εκτίσει τις ποινές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, είτε άτομα που πέρασαν παράνομα στη Βρετανία, αφού διέσχισαν τη Μάγχη με βάρκες.

Πηγή της αλβανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης της Βρετανίας και του Αλβανού υπουργού Ulsi Manja οδήγησαν σε συμφωνία για τις πρώτες μεταγωγές. «Έχουμε περιορισμένη χωρητικότητα στις φυλακές μας. Αλλά για να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς το Ηνωμένο Βασίλειο, συμφωνήσαμε να δεχτούμε 50 Αλβανούς που έχουν εκφράσει οι ίδιοι την προθυμία να επιστρέψουν», πρόσθεσε η πηγή.

 

Συνολικά 1.336 Αλβανοί φυλακισμένοι στη Βρετανία

Οι Αλβανοί υπήκοοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των αλλοδαπών που κρατούνται σε αγγλικές και ουαλικές φυλακές. Στην τελευταία καταμέτρηση υπήρχαν περισσότεροι από 1.336 Αλβανοί φυλακισμένοι στη Βρετανία, ο μεγαλύτερος αριθμός εγκληματιών στο εξωτερικό που βρίσκονται στη φυλακή.

Αν και η πρώτη ομάδα των απελαθέντων έχει εθελοντικά συμφωνήσει να επιστρέψει, η συμφωνία Αλβανίας-Βρετανίας αναφέρει ότι οι κρατούμενοι μπορούν, στο μέλλον, να μεταφερθούν χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Οι Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι εκτίουν τις μεγαλύτερες ποινές στη φυλακή είναι δύο δολοφόνοι και τρεις αρχιμαφιόζοι ναρκωτικών, οι οποίοι σήμερα εκτίουν συνολικά 143 χρόνια – με κόστος για το Βρετανικό δημόσιο 6.864.000 λιρών σε σημερινές τιμές.

Μετανάστες

Οι καταδικασθέντες δολοφόνοι περιλαμβάνουν τον πρώην εργαζόμενο σε γκαράζ, Κότσι Σελαμάι, 37 ετών, ο οποίος εκτίει τη μεγαλύτερη ποινή μεταξύ των 1.336 Αλβανών κρατουμένων. Σκότωσε τη Σαμπίνα Νέσα σε ένα πάρκο του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο του 2021 και φυλακίστηκε για 36 χρόνια. Ένας άλλος δολοφόνος, ο Ali Qazimaj, 48 ετών, από το Tilbury του Essex, καταδικάστηκε σε 35 χρόνια το 2017 για τη δολοφονία του Πήτερ Στούαρτ, 75 ετών, του οποίου η σύζυγος Σίλβια, 69, δεν βρέθηκε ποτέ.

 

«Μπλόκο» στην παροχή ασύλου

Aπό την αυξανόμενη πίεση να περιορίσει την άφιξη μεταναστών με μικρά σκάφη στις αγγλικές ακτές, ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε nωρίτερα αυτό το μήνα, σχέδια για την αντιμετώπιση της μεγάλης καθυστέρησης στη Βρετανία σε αιτήσεις ασύλου και για την ταχεία επιστροφή των περισσότερων Αλβανών που αναζητούν καθεστώς πρόσφυγα. O Βρετανός πρωθυπουργός περιέγραψε πώς μια πρόσφατη συμφωνία με τα Τίρανα θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης. Δήλωσε ότι οι αλλαγές που ετοιμάζονται θα επιτρέψουν να κηρυχθεί το άσυλο προς τους Αλβανούς «προφανώς αβάσιμο. Και συμπλήρωσε «Τους επόμενους μήνες, χιλιάδες Αλβανοί θα επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...