Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: «Πολύ άρρωστος» ο πρώην πάπας Βενέδικτος

Να προσευχηθούν για τον προκάτοχό του, τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ', ο οποίος είναι «πολύ άρρωστος», ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος, σε μια αιφνιδιαστική του έκκληση στο τέλος της γενικής ακρόασής του στο Βατικανό σήμερα το πρωί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο 95χρονος Βενέδικτος υπηρέτησε ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας και ηγεμόνας του κράτους του Βατικανού από τον Απρίλιο του 2005 έως την παραίτησή του, τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο Βενέδικτος, ο οποίος ζει σε μοναστήρι στις εγκαταστάσεις του Βατικανού, ήταν ο πρώτος ποντίφικας που παραιτήθηκε μετά από 600 χρόνια και επικαλέστηκε την ηλικία του, ως βασικό παράγοντα που περιορίζει τις δυνατότητές του να εκτελεί άρτια τα παπικά του καθήκοντα.

Ο Φραγκίσκος έχει προηγουμένως χαιρετίσει την απόφαση του προκατόχου του να παραιτηθεί λόγω γήρατος.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παραίτησή του ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για την εκλογή του Φραγκίσκου ως του πρώτου Πάπα από τη Νότια Αμερική.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο εν ενεργεία Πάπας αποκάλυψε ότι και ο ίδιος υπέβαλε επιστολή παραίτησης αμέσως μετά την εκλογή του το 2013, η οποία θα ίσχυε σε περίπτωση που η ασθένεια τον εμπόδιζε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Ο Φραγκίσκος, ο οποίος έκλεισε φέτος τα 86 του χρόνια, δήλωσε ότι έδωσε την επιστολή στον τότε Γραμματέα του Κράτους του Βατικανού, καρδινάλιο Ταρτσίσιο Μπερτόνε.

Ο Μπερτόνε παρέμεινε στη θέση αυτή για περίπου έξι μήνες μετά την εκλογή του Φραγκίσκου στις 13 Μαρτίου 2013 και ο Πάπας είπε ότι υπέθεσε ότι ο Μπερτόνε παρέδωσε την επιστολή στον διάδοχό του, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν.

Ο Φραγκίσκος είναι σε μεγάλο βαθμό καλά στην υγεία του, αν και τους τελευταίους μήνες πάλευε με έντονους πόνους στο γόνατο που τον κρατούσαν σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...