Κόσμος

Ιαπωνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συνάντηση Μπάιντεν - Κισίντα στις 13 Ιανουαρίου

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri, στη συνάντηση που θα γίνει στον Λευκό Οίκο, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το νέο δόγμα για την άμυνα που παρουσίασε το Τόκιο αυτόν τον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας βρίσκονται στο στάδιο των τελικών διευθετήσεων για τη σχεδιαζόμενη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα τη 13η Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Yomiuri.

Επικαλούμενη ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, η ιαπωνική εφημερίδα διευκρινίζει πως σχεδιάζεται να συζητηθεί κυρίως το νέο δόγμα για την άμυνα που παρουσίασε το Τόκιο αυτόν τον μήνα. Προβλέπει το μεγαλύτερο πρόγραμμα εξοπλισμού των ιαπωνικών ένοπλων δυνάμεων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η συνάντηση θα είναι η πρώτη που θα έχουν οι κ.κ. Μπάιντεν και Κισίντα στην αμερικανική προεδρία αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο ιάπωνας πρωθυπουργός πέρυσι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

«Μπάσταρδοι Γερμανοί»! Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί με τουρκική και αραβική καταγωγή φέρονται να απειλούν Γερμανούς συναδέλφους τους

Η υπόθεση του Βερολίνου θέτει επομένως ένα επιτακτικό ερώτημα: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της...
Ελληνοτουρκικά 0

«Ετοιμαστείτε για πόλεμο με την Τουρκία» – Η προειδοποίηση πρώην στελέχους των ισραηλινών πληροφοριών στην Ελλάδα (Βίντεο)

Προειδοποίηση προς την Ελλάδα για το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης με την Τουρκία απευθύνει ο Μάρκο Μορένο, πρώην...