Κόσμος

Αυτές είναι χώρες με την μεγαλύτερη εισαγωγή σαμπάνιας παγκοσμίως

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχουν τα πρωτεία όσον αφορά την προμήθεια πραγματικής σαμπάνιας, με 34,1 και 29,9 εκατομμύρια φιάλες των 750 χιλιοστόλιτρων να εισάγονται το 2021, αντίστοιχα.

Όπως δείχνει το γράφημά μας που βασίζεται σε στοιχεία της εμπορικής ένωσης Comité Champagne, τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα κράτη εισαγωγής βρίσκονται στην Ευρώπη.

Με εξαίρεση τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ιταλία, κυριαρχούν στην πρώτη δεκάδα του περασμένου έτους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι άλλες χώρες δεν απολαμβάνουν αφρώδη οίνο, αλλά οι αριθμοί αναφέρονται μόνο στο ακριβότερο, τοπικά παραγόμενο ποτό από τη γαλλική περιοχή της Σαμπάνιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η περιοχή ορίστηκε επίσημα το 1927 και φιλοξενεί οινοπαραγωγούς όπως οι Veuve Clicquot, Moët & Chandon και Krug.Ενώ η γαλλική σαμπάνια αποτελεί μόνο το εννέα % περίπου της παγκόσμιας κατανάλωσης αφρώδους οίνου, είναι υπεύθυνη για το 33% της αξίας της αγοράς, που παράγεται με μόλις το 0,5% της συνολικής έκτασης αμπελώνων στον κόσμο.

Συνολικά, οι εξαγωγές σαμπάνιας από τη Γαλλία ανήλθαν σε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, με τις ΗΠΑ και μόνο να είναι υπεύθυνες για περίπου 793 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...