Κόσμος

Αυτό είναι το πιο «ρεαλιστικό» πορτρέτο του Επισκόπου Νικολάου που έμεινε γνωστός ως Άγιος Βασίλης

Το πιο «ρεαλιστικό» πορτρέτο του αγίου που έμεινε γνωστός ως Άγιος Βασίλης και τον οποίο προσμένουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή μικροί και μεγάλοι, δημιουργήθηκε σε πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.

Ο Άγιος Νικόλαος ήταν Επίσκοπος του 4ου αιώνα, στον οποίο άρεσε να μοιράζει κρυφά δώρα. Τα λείψανά του βρίσκονται στον καθεδρικό ναό του Μπάρι στην Ιταλία.

Η εικόνα του έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αναδόμησης προσώπου και τρισδιάστατη διαδραστική τεχνολογία από το Face Lab του Πανεπιστημίου John Moores του Λίβερπουλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καθηγήτρια Caroline Wilkinson ανέφερε στο BBC ότι βασίστηκε σε «όλο το σκελετικό και ιστορικό υλικό» που είναι διαθέσιμο.

Ο άγιος, που πέθανε το 343, ήταν ο Έλληνας Επίσκοπος των Μύρων. Η πόλη, τώρα γνωστή ως Demre, βρίσκεται στη νότια ακτή της Τουρκίας.

Λέγεται ότι άφηνε μυστικά δώρα, όπως νομίσματα σε παπούτσια που του άφηναν έξω από την πόρτα του, με αποτέλεσμα να γίνει το «πρότυπο» του Πατέρα των Χριστουγέννων.

Η νέα απεικόνιση περιλαμβάνει τη σπασμένη μύτη του Αγίου Νικολάου, η οποία είπε ότι «είχε επουλωθεί ασύμμετρα, δίνοντάς του μια χαρακτηριστική μύτη και τραχιά εμφάνιση στο πρόσωπο».

Αποκαλύπτοντας το πορτρέτο την ημέρα της εορτής του αγίου, στις 6 Δεκεμβρίου, η καθηγήτρια Wilkinson είπε ότι ήταν «συναρπαστικό να μπορώ να δείξω το πρόσωπο αυτού του διάσημου Επισκόπου».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ