Κόσμος

Τουρκία: Ανακοίνωσε ότι έχει "εξουδετερώσει" 4.000 «τρομοκράτες» το 2022 και αρνείται ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον Κούρδων

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η χώρα του έχει «εξουδετερώσει» συνολικά 3.982 «τρομοκράτες» σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός των συνόρων της, καθώς και στη Συρία και το Ιράκ, ενώ αρνήθηκε ότι οι τουρκικές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον κουρδικών ομάδων.

Ο Ακάρ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν 553 στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά τις οποίες κατασχέθηκαν 2.800 όπλα και καταστράφηκαν 4.000 σπήλαια που χρησιμοποιήθηκαν ως καταφύγια από ομάδες που θεωρήθηκαν τρομοκρατικές από την Άγκυρα. Ο Τούρκος αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι οι επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, εναντίον κουρδικών ομάδων και πολιτοφυλακών, σέβονται το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία των δύο χωρών, παρά το γεγονός ότι και οι δύο διαμαρτυρήθηκαν για αυτές τις επιχειρήσεις και επέμεινε ότι επιτέθηκαν μόνο στόχοι.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι αυτές οι εισβολές αποσκοπούν μόνο στην αποτροπή της δημιουργίας ενός «τρομοκρατικού διαδρόμου» στα νότια σύνορά της. «Η Τουρκία έχει λάβει και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή για την ασφάλεια του ευγενούς έθνους μας», είπε ο υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος του έτους, στην οποία έκανε απολογισμό των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν. το 2022 από το υπουργείο του οποίου ηγείται.

Ο Ακάρ χαρακτήρισε «συκοφαντία» την κατηγορία για χρήση χημικών όπλων εναντίον κουρδικών ομάδων, που διατυπώθηκε από το PKK, έναν Κούρδο αντάρτη που δραστηριοποιείται στην Τουρκία. Ο πρόεδρος του Κολλεγίου των Γιατρών στην Τουρκία (TTB), Sebnem Korur Fincanci, δικάζεται επειδή ζήτησε να διερευνήσει την εικαζόμενη χρήση τοξικού αερίου από τον τουρκικό στρατό εναντίον του PKK, που θεωρείται τρομοκρατική ομάδα, μεταξύ των οποίων η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ