FIFA
Κόσμος

Μουντιάλ 2022: Κέρδη 7,5 δισ. δολάρια για τη FIFA - 1 δισ. πάνω σε σχέση με πέρσι

Τα κέρδη του Μουντιάλ του Κατάρ άγγιξαν τα 7,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη FIFA. 

Τα έσοδα προήλθαν από συμφωνίες με χορηγούς και όχι μόνο και είναι αυξημένα κατά 1 δισ. σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 το οποίο διεξήχθη στη Ρωσία.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο τρίβει τα ... χέρια του από τις εισπράξεις αλλά και με την συνεργασία με τους βασικούς χορηγούς, οι οποίοι όπως αναφέρει το CNN "πλήρώνουν αλλά δεν έχουν φωνή". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στο Μουντιάλ του Κατάρ εκτός από την Adidas και την Coca Cola οι κυριότερες χορηγίες προήλθαν από κρατικές εταιρίες του Κατάρ αλλά και από κολλοσούς της Κίνας. Όλοι αυτοί δεν ... κόπτονται για ανθρώπινα δικαιώματα και φυλετικές διακρίσεις όπως αναφέρει το CNN. 
O πρόεδρος της FIFA λίγες ημέρες μετά από την ανακοίνωση του Μουντιάλ των συλλόγων με 32 ομάδες από το 2025 και μετά έχει κατά νου μετά από το 2030 να προτείνει να διεξάγεται το Μουντιάλ κάθε τρία και όχι τέσσερα χρόνια.

Φυσικά μετά το Κατάρ θέλει να βάλει στο... παιχνίδι και άλλες αραβικές χώρες αλλά και την Αυστραλία και την Αφρική. 

Μιλώντας για το τουρνουά του Κατάρ είπε ότι το «ποδόσφαιρο γίνεται πραγματικά παγκόσμιο», και τόνισε πώς οι φίλαθλοι από όλο τον κόσμο απόλαυσαν ειρηνικά το Παγκόσμιο Κύπελλο μαζί στο Κατάρ.

Περιγράφοντας το τουρνουά στο Κατάρ ως το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ, ο Τζιάνι Ινφαντίνο στον απολογισμό που έκανε μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ 2022, συνεχάρη τη νικήτρια Αργεντινή, τη δευτεραθλήτρια Γαλλία, την τρίτη Κροατία και το Μαρόκο, που έγινε η πρώτη αφρικανική -και αραβική- ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ υπενθύμισε ότι, για πρώτη φορά, ομάδες από τις πέντε ηπειρωτικές συνομοσπονδίες προχώρησαν από τη φάση των ομίλων.

«Το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν απίστευτα υψηλό, παρατηρώντας, για πρώτη φορά στην ιστορία, ομάδες από κάθε ήπειρο να φτάνουν στην νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε. «Έτσι, βλέπουμε ότι το ποδόσφαιρο γίνεται πραγματικά παγκόσμιο», πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε το Κατάρ για τη διοργάνωση του τουρνουά: «Αυτό που κάνατε και αυτό που έκαναν όλοι εδώ για να καλωσορίσουν τον κόσμο σε αυτή τη χώρα, αυτή την όμορφη χώρα, ήταν απίστευτο, και όλοι ένιωσαν σαν στο σπίτι τους», είπε.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου Παγκοσμίου Κυπέλλου, και χάρη στην ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης λόγω της μικρής έκτασης του Κατάρ, οι οπαδοί όλων των ομάδων είχαν έδρα στην ίδια πόλη. «Για όλους τους οπαδούς, είτε έχουν βρεθεί εδώ στο Κατάρ παρακολουθώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο, είτε βλέποντας τους αγώνες από το σπίτι τους, νομίζω ότι όλοι σε όλο τον κόσμο έχουν πραγματικά αγκαλιάσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο», τόνισε. «Και είδαμε πώς το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο. Οπαδοί από 32 χώρες στο Κατάρ και από όλο τον κόσμο, ήταν ειρηνικά και χαρούμενα μαζί».

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είπε ότι το τουρνουά έδειξε πώς η δημοτικότητα του ποδοσφαίρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτύχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, με μια σειρά από καμπάνιες που προσεγγίζουν ένα παγκόσμιο κοινό άνω των πέντε δισεκατομμυρίων θεατών. «Εκτός γηπέδου, χρησιμοποιήσαμε τη δύναμη του ποδοσφαίρου και την προβολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να αντιμετωπίσουμε τις διακρίσεις, να προωθήσουμε τη βιωσιμότητα, να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να είναι πιο δραστήριοι, να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας προστατεύονται και να διασφαλίσουμε ότι έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δημόσια διαπόμπευση από τη Χεζμπολάχ στους "ποντικούς" που έκαναν πλιάτσικο σε εγκαταλελλειμένα σπίτια στη Βηρυτό - Τους ... κρέμασαν σε κολώνες (Σκληρές εικόνες)

«Εκμετάλλευση του πολέμου και κλοπή από σπίτια», έγραφαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν πώς...