Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι παγκόσμιος και δεν θα τελειώσει σύντομα

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία ως «παγκόσμιο» και είπε ότι δεν πιστεύει ότι «θα τελειώσει σύντομα». Οι ισχυρισμοί έγιναν σε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα ABC Sociedad, σύμφωνα με το Sky News. Επιπλέον, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας φαίνεται να προτείνει ότι η Ρωσία δεν ευθύνεται εξ ολοκλήρου για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα ABC Sociedad, ο Πάπας είπε: «Δεν βλέπω βραχυπρόθεσμο τέλος γιατί πρόκειται για παγκόσμιο πόλεμο. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Υπάρχουν πολλά χέρια που εμπλέκονται. Είναι παγκόσμιο». «Πιστεύω ότι ο πόλεμος γίνεται όταν μια αυτοκρατορία αρχίζει να αποδυναμώνεται. Και όταν υπάρχουν όπλα για χρήση, δοκιμάστε και πουλήστε. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο», είπε ο κυρίαρχος Ποντίφικας.

Ο Πάπας έχει επικριθεί στο παρελθόν για την άποψη ότι το ΝΑΤΟ προκάλεσε τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία.  Αλλά αργότερα, ο κυρίαρχος ποντίφικας επέκρινε ανοιχτά τη Ρωσία. Συνέκρινε τον πόλεμο με την «τρομερή γενοκτονία» της δεκαετίας του 1930, όταν ο Στάλιν προκάλεσε λιμό στη χώρα και επαίνεσε τους «γενναίους» Ουκρανούς που αγωνίστηκαν για επιβίωση.

Φωτογραφήθηκε επίσης να κλαίει για τα βάσανα των Ουκρανών κατά τη διάρκεια προσευχής στη Ρώμη νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Πάπας έχει προσφέρει πολλές φορές μεσολάβηση στο Βατικανό για την επίλυση της σύγκρουσης. Τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά, ο Πάπας παρακάλεσε ευθέως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει τη «σπείρα βίας και θανάτου» στην Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...