Απεργία
Κόσμος

Ιστορική απεργία της Βρετανίας- Ανησυχία της κυβέρνησης για τον τουρισμό

Χαοτική βδομάδα προβλέπεται στη Βρετανία με τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους σε ασθενοφόρα, τελωνεία υπηρεσίες μεταναστών, ταχυδρομεία και σιδηροδρόμους να ετοιμάζονται για περισσότερες κινητοποιήσεις ζητώντας πρωτίστως αύξηση των  μισθών.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων- οι νοσηλευτές ξεκινούν εκ νέου αύριο- εξελίσσονται σε πονοκέφαλο για την κυβέρνηση του Λονδίνου ενόψει των Χριστουγέννων καθώς αναμένεται να πλήξουν τον τουρισμό της Γηραιάς Αλβιώνας, σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail».
 

Ορισμένοι βουλευτές των Τόρις προέτρεψαν την κυβέρνηση να ξεκινήσει εκ νέου τον διάλογο με τους νοσηλευτές για τις αμοιβές τους με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι η συνεχιζόμενη αναστάτωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στη Βρετανία, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Στιβ Μπάρκλεϊ ξεκαθάρισε χθες ότι δεν πρόκειται ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων στο NHS, παρά τις εκκλήσεις ορισμένων βουλευτών των Τόρις να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τα υγειονομικά συνδικάτα προκειμένου να αναβληθούν οι προγραμματισμένες απεργίες.
Η άρνηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού  Ρίσι Σουνάκ  να προχωρήσει σε αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων αλλά και η στάση του απέναντι στην πανδημία της νόσου Covid, έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια νοσηλευτών και γιατρών.

Όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, οι αρχές της χώρας θα βρεθούν αντιμέτωπες αύριο με τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων 70 ετών.

Σε ότι αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), οι νοσηλευτές έχουν στυλώσει τα πόδια ενώ εκπαιδευόμενοι γιατροί καλούν μέσω των social media τους συναδέλφους τους, όχι μόνο να απεργήσουν αλλά και να υποβάλουν παραίτηση στο NHS.

«Nέοι γιατροί διατυμπανίζουν μέσω του ΤikTok ότι παραιτούνται από τις θέσεις του προσωπικού του NHS για να κάνουν προσωρινές βάρδιες και καυχιούνται γι' αυτό», σύμφωνα με έρευνα της «Daily Mail».

Να σημειώθει ότι στις βάρδιες οι αμοιβές τους τετραπλασιάζονται σε σχέση με αυτές που λάμβαναν όταν ανήκαν στο «Εθνικό Σύστημα Υγείας» (NHS).

Στην 106χρονη Ιστορία της Ένωσης Νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις.

Το γεγονός ότι ο Συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Σουνάκ δεν βάζει το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσει τις αμοιβές των νοσηλευτών ευθύνεται για την «τραγική» απεργία που πλήττει το Εθνικό Σύστημα Υγείας «NHS», υποστηρίζει ο επικεφαλής του συνδικάτου νοσηλευτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, με περίπου 100.000 νοσηλευτές να διαδηλώνουν στους δρόμους την προηγούμενη εβδομάδα, ζητώντας καλύτερες εργασιακές συνθήκες και μισθούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρώσος σύμβουλος: Θα καταρρίψουμε “κατά λάθος” αμερικανικά drone-Μετά την Βαλτική η Ρωσία “ετοιμάζει” No fly Zone στην Μαύρη Θάλασσα;

“Η Μόσχα θα βάλει τέλος στην δράση του ΝΑΤΟ που βοηθά την Ουκρανία να κτυπά με πυραύλους ρωσικές στρατιωτικές υποδομές”...