Κόσμος

Μελόνι: Όταν μετά από εκατό χρόνια θα χω πεθάνει θέλω να είμαι βέβαιη ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να βελτιώσω την χώρα

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση του κόμματός της, Αδέλφια της Ιταλίας, η οποία οργανώθηκε στην Ρώμη. «Όταν μετά από εκατό χρόνια θα χω πεθάνει, θέλω να είμαι βέβαιη ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να βελτιώσω την χώρα μου, αυτό είναι αρκετό», δήλωσε η Μελόνι. 

Πρόσθεσε ότι η συνεργασία με την Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και με την Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι απόλυτα θετική: «Οι σύμμαχοι με βοηθούν πολύ και στο υπουργικό συμβούλιο το κλίμα είναι εξαιρετικό», τόνισε.  Με αναφορά, δε, στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι «η Ιταλία σταμάτησε να δέχεται παθητικά, κάτι το απαράδεκτο και σήκωσε το κεφάλι ψηλά: το αποτέλεσμα είναι ότι το πρόβλημα πρόκειται να συζητηθεί». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε σχέση, δε, με τις διαφορές που προέκυψαν με την Γαλλία, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θεωρεί ότι «οι σχέσεις δεν είναι τόσο προσωπικές, όσο πολιτικές», διότι «Ιταλία και Γαλλία υπερασπίζονται τα εθνικά τους συμφέροντα, με την επίγνωση ότι, στην συνέχεια, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση». 

«Από πολιτικής απόψεως θα κάνω όλα όσα χρειάζονται. Το σημείο αναφοράς μου δεν είναι η γενικότερη επιδοκιμασία ή τα γκάλοπ, αλλά η αύξηση του ΑΕΠ, της απασχόλησης, του πλούτου, του αριθμού παιδιών που γεννιούνται» υπογράμμισε, τέλος, η Ιταλίδα πρωθυπουργός.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...