Κόσμος

Σε ασφαλές «καταφύγιο» έχει μεταφερθεί ο Βέλγος υπουργός δικαιοσύνης

Σε ασφαλές «καταφύγιο» έχει μεταφερθεί ο Βέλγος υπουργός δικαιοσύνης Vincent Van Quickenborne, λόγω απειλής για τη ζωή του. Αυτό αναφέρει το Euractiv επικαλούμενο πηγή του υπουργείου. Η ίδια πηγή σημειώνει επίσης ότι η υπόθεση δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο του Κατάρ.

Αναλυτικότερα, τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σπίτι του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης Vincent Van Quickenborne στη δυτική φλαμανδική πόλη Kortrijk βρίσκεται υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για την δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου είχε τεθεί ξανά υπό αυξημένη επιτήρηση όταν η αστυνομία ενημερώθηκε περί σχεδίωναπαγωγής του υπουργού Δικαιοσύνης. Τέσσερις ύποπτοι είναι επί του παρόντος είναι προφυλακισμένοι εν αναμονή της δίκης σε σχέση με την υποτιθέμενη συνωμοσία απαγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Euractiv αναφέρει ότι εικάζεται πως μπορεί να δηλωθεί το επίπεδο απειλής 4 (κίνδυνος σοβαρής και επικείμενης επίθεσης), κάτι που ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας συζήτησαν το θέμα το απόγευμα της Τετάρτης στο Κέντρο Κρίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών στις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Eric Van der Sypt είπε στους δημοσιογράφους ότι «απόψε λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού Van Quickenborne. Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά». «Φυσικά δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας», είπε ο Van der Sypt.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΝ, πάμε και για 4η φρεγάτα Belh@rra, και νέα υποβρύχια στο τέλος της δεκαετίας ενώ οι 3 από τις 4 φρεγάτες θα έχουν και πυραύλους SCALP

«Ως πρώτο στόχο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα να αυξήσουμε από 12 σε 15% το ποσοστό της ελληνικής συμμετοχής»