Κόσμος

Τέλος εποχής για Boeing 747: Γιατί δεν παράγεται πλέον το πιο διάσημο αεροπλάνο στον κόσμο; (βίντεο)

Τέλος εποχής για ένα από τα πιο διάσημα αεροπλάνα στην ιστορία: το τελευταίο μοντέλο Boeing 747 συναρμολογήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Εκατοντάδες εργαζόμενοι και αρκετοί δημοσιογράφοι έγιναν μάρτυρες της στιγμής που το τεράστιο αεροσκάφος έφυγε από την πύλη του εργοστασίου, περισσότερα από 50 χρόνια μετά την παραγωγή του πρώτου μοντέλου. Μετά το βάψιμο και τις δοκιμαστικές πτήσεις, θα παραδοθεί σε αμερικανική εταιρεία.

Πάνω από 1.500 μοντέλα Boeing 747 έχουν κατασκευαστεί με την πάροδο του χρόνου, εκ των οποίων τα 375 εξακολουθούν να είναι ενεργά. Ο γίγαντας της αεροναυπηγικής έχει εγκαταλείψει την παραγωγή υπέρ πιο βιώσιμων αεροσκαφών χαμηλότερου κόστους. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι αυτά τα αεροπλάνα θα εξαφανιστούν από τον ουρανό, γιατί τα νεότερα θα πετούν για δεκαετίες. Το Boeing 747 μπορεί να σηκώσει 90 τόνους και να πετά με 965 χιλιόμετρα την ώρα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι