Κόσμος

Το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ζητά από τα νοσοκομεία να αναστείλουν προσωρινά τα χειρουργεία

Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας δήλωσε την Τρίτη ότι ζήτησε από τους περιφερειακούς αξιωματούχους να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναστολής εργασιών που δεν είναι απαραίτητες, έως ότου σταθεροποιηθεί ο ενεργειακός εφοδιασμός στη χώρα, ενημερώνει το Agerpres.

Οκτώ κύματα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών σε υποδομές ζωτικής σημασίας τις τελευταίες εβδομάδες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας και οδήγησαν σε έκτακτες ή προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι τα νοσοκομεία μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά οι προγραμματισμένες λειτουργίες θα πρέπει να ανασταλούν προσωρινά για να μειωθεί η πίεση στο ιατρικό σύστημα στο πλαίσιο πιθανών νέων διακοπών ρεύματος.

«Θα πρέπει να γίνουν όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρεται στο μήνυμα. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι μόνο οι γιατροί θα μπορούν να καθορίσουν το επίπεδο επείγοντος μιας επέμβασης. Ο ουκρανικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα χρειαστούν μερικές ακόμη ημέρες για να αποκαταστήσουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα επίπεδα πριν από το τελευταίο κύμα ρωσικών επιθέσεων τη Δευτέρα. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν τον Νοέμβριο ότι όλα τα νοσοκομεία της Ουκρανίας είναι εξοπλισμένα με γεννήτριες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ