Κόσμος

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε λεωφορείο πετρελαϊκής εταιρείας

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη σε όχημα που μετέφερε υπαλλήλους πετρελαϊκής εταιρείας στο βόρά του Αφγανιστάν

«Περί τις 07:00 (τοπική ώρα) έγινε έκρηξη στην (επαρχία) Μπαλχ, σε λεωφορείο που ανήκει στην Hairatan Oil», δήλωσε ο Μοχαμάντ Ασίφ Ουαζέρι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία. Πέρα από τους πέντε νεκρούς, μίλησε για τέσσερις τραυματίες.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής ποιος ευθύνεται για την έκρηξη. Τους τελευταίους μήνες διαπράχθηκαν αρκετές επιθέσεις σε αστικά κέντρα στο Αφγανιστάν, με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) να αναλαμβάνει την ευθύνη για ορισμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την επιστροφή των φονταμενταλιστών σουνιτών Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, οι επιθέσεις του ΙΚ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών παρέμειναν μάλλον συχνές.

Μολονότι το νέο καθεστώς διαβεβαιώνει πως έχει συντρίψει την τζιχαντιστική οργάνωση κι ότι έχει συλλάβει ή εξοντώσει δεκάδες μέλη της, αναλυτές επισημαίνουν πως αυτή εξακολουθεί να εγείρει τη σημαντικότερη πρόκληση ως προς την ασφάλεια στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ