ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Κόσμος

Ελβετία: 'Φρένο" λόγω ενεργειακής κρίσης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η κυβέρνηση της χώρας προώθησε ένα έκτακτο σχέδιο με «άρωμα»… lockdown για να αντιμετωπίσει πιθανές διακοπές ρεύματος.

Κλιμακωτά μέτρα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από Telegraph, στο χαμηλότερο επίπεδο συναγερμού προβλέπεται η θέρμανση στα κτίρια να μην ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου και η σύσταση τα πλυντήρια να λειτουργούν μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στο επόμενο επίπεδο, η θέρμανση στα κτίρια πέφτει στους 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ ζητείται να πέσει η ποιότητα των βίντεο σε υπηρεσίες streaming (όπως το Netflix) από HD σε κανονική.

Αν τα πράγματα χειροτερέψουν, τότε τα καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν δύο ώρες αργότερα και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να περιοριστούν μόνο στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις. Προβλέπεται ακόμη το τέλος του ζεστού νερού σε δημόσιες τουαλέτες.

Σε επόμενο στάδιο, θα απενεργοποιηθούν οι κυλιόμενες σκάλες και θα πέσει σκοτάδι στον εξωτερικό χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Θα απαγορεύεται, επίσης, το mining κρυπτονομισμάτων, ενώ θα κλείσουν οι πισίνες και θα μειωθεί ο φωτισμός σε γήπεδα και στάδια.

Τέλος, ανάμεσα στα πιο αυστηρά μέτρα για την αποτροπή μπλακάουτ είναι η απαγόρευση αθλητικών αγώνων, συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων. Επισημαίνεται, βέβαια, ότι αυτό αποτελεί «το χειρότερο σενάριο»

Η Ελβετία προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα λόγω της εξάρτησής της από την εισαγωγή ενεργειακών προϊόντων. 

Η υδροηλεκτρική ενέργεια αποτελεί περίπου το 60% της παροχής ενέργειας της χώρας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα, καθώς τους πιο κρύους μήνες που το νερό παγώνει, η Ελβετία δεν μπορεί να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια και αναγκάζεται να προχωρήσεις σε εισαγωγές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ