Κόσμος

Τους μάζεψε όλους ο Νετανιάχου και φτιάχνει κυβέρνηση: Συμφωνία και με το ακροδεξιό κόμμα “Θρησκευτικός Σιωνισμός”

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέληξε σε συμφωνία με το ακροδεξιό κόμμα Θρησκευτικός Σιωνισμός, φέρνοντάς τον ένα βήμα πιο κοντά στη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου.

Στο κόμμα Θρησκευτικός Σιωνισμός θα δοθεί, μεταξύ άλλων χαρτοφυλακίων, το υπουργείο Οικονομικών σε ένα σύστημα εκ περιτροπής, τόνισε το Λικούντ, χωρίς να διευκρινίσει πώς θα λειτουργήσει αυτή η εναλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν τρεις ημέρες ο Νετανιάχου υπέγραψε συμφωνία για να δώσει  κυβερνητική θέση σε έναν ανοιχτά ομοφοβικό υπερεθνικιστή ηγέτη του κόμματος του κόμματος Noam. Ο Avi Maoz θα είναι αναπληρωτής υπουργός και θα διευθύνει την νέα αρχή τς  «εβραϊκής ταυτότητας».

Είναι επικεφαλής του Noam, ενός θρησκευτικού-εθνικιστικού, αντιαραβικού και αντι-LGBTQ κόμματος που υποστηρίζει μια αυστηρή ερμηνεία των εβραϊκών θρησκευτικών νόμων στο Ισραήλ.

Είχε προηγηθεί κυβερνητική συμφωνία του Νετανιάχου με τον επίσης ακροδεξιό ηγέτη Μπεν Γκριβ, του κόμματος “Εβραϊκή Δύναμη”, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...