Κόσμος

Τους μάζεψε όλους ο Νετανιάχου και φτιάχνει κυβέρνηση: Συμφωνία και με το ακροδεξιό κόμμα “Θρησκευτικός Σιωνισμός”

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέληξε σε συμφωνία με το ακροδεξιό κόμμα Θρησκευτικός Σιωνισμός, φέρνοντάς τον ένα βήμα πιο κοντά στη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου.

Στο κόμμα Θρησκευτικός Σιωνισμός θα δοθεί, μεταξύ άλλων χαρτοφυλακίων, το υπουργείο Οικονομικών σε ένα σύστημα εκ περιτροπής, τόνισε το Λικούντ, χωρίς να διευκρινίσει πώς θα λειτουργήσει αυτή η εναλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν τρεις ημέρες ο Νετανιάχου υπέγραψε συμφωνία για να δώσει  κυβερνητική θέση σε έναν ανοιχτά ομοφοβικό υπερεθνικιστή ηγέτη του κόμματος του κόμματος Noam. Ο Avi Maoz θα είναι αναπληρωτής υπουργός και θα διευθύνει την νέα αρχή τς  «εβραϊκής ταυτότητας».

Είναι επικεφαλής του Noam, ενός θρησκευτικού-εθνικιστικού, αντιαραβικού και αντι-LGBTQ κόμματος που υποστηρίζει μια αυστηρή ερμηνεία των εβραϊκών θρησκευτικών νόμων στο Ισραήλ.

Είχε προηγηθεί κυβερνητική συμφωνία του Νετανιάχου με τον επίσης ακροδεξιό ηγέτη Μπεν Γκριβ, του κόμματος “Εβραϊκή Δύναμη”, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται