Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Έξαλλος ο Μακρόν με τον Μπάιντεν: "Μπορείς να λύσεις το πρόβλημά σου, αλλά θα κάνεις το δικό μας χειρότερο"

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε την Ουάσιγκτον τα μέτρα που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζo Μπάιντεν για τη μείωση των επιπτώσεων του πληθωρισμού στην αμερικανική βιομηχανία.

Ο Μακρόν εκτίμησε ότι οι επιδοτήσεις που αποφάσισε να προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ ως μέρος του οικονομικού και κοινωνικού πακέτου μέτρων που ονομάζεται «Inflation Reduction Act» (IRA) είναι «υπερ-επιθετικές για τις ευρωπαϊκές εταιρείες».

"Με την υιοθέτηση του IRA, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημά σας, αλλά θα κάνετε το δικό μας ακόμα χειρότερο. Λυπάμαι για αυτό", είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι το τεράστιο πακέτο επιδοτήσεων σε Αμερικανούς κατασκευαστές θα μπορούσε να προκαλέσει θανατηφόρο πλήγμα στην βιομηχανία της  Ευρώπης, η οποία ήδη απειλείται ήδη από τις υψηλές τιμές της ενέργειας που προκαλούνται από τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, για τις οποίες οι ΗΠΑ αποτελούν σημαντική εξαγωγική αγορά, είναι από τα μεγαλύτερα θύματα του πακέτου IRA που επιδοτεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, είπε.

Οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν εξάγουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η Γαλλία έχει μεγάλους κατασκευαστές ανταλλακτικών αυτοκινήτων που θα επηρεαστούν, πρόσθεσε το πρακτορείο.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ