Κόσμος

Έλον Μασκ: Λύθηκε η «παρεξήγηση» με την Apple

Ο Έλον Μασκ έγραψε ότι πήγε στα κεντρικά γραφεία της Apple και συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Τιμ Κουκ.

«Ο Τιμ ήταν ξεκάθαρος ότι η Apple δεν σκέφτηκε ποτέ να το κάνει», ανέφερε σε tweet ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της Tesla Inc. Και μάλιστα ανέβασε ένα βιντεάκι από μια λιμνούλα στις εγκαταστάσεις της Apple.

«Καλή συζήτηση. Μεταξύ άλλων, επιλύσαμε την παρεξήγηση σχετικά με την πιθανή κατάργηση του Twitter από το App Store», έγραψε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο Tim ήταν ξεκάθαρος ότι η Apple δεν σκέφτηκε ποτέ να το κάνει».

Η συνάντηση σηματοδοτεί μια σημαντική αποκλιμάκωση, μερικές ημέρες μετά τον καταιγισμό tweets από τον Μάσκ, με τα οποία κατηγορούσε την Apple ότι απείλησε να αποσύρει την εφαρμογή Twitter από το App Store. Μάλιστα, κάποια στιγμή δημοσίευσε στη εν συνεχεία διέγραψε ένα meme στο οποίο έγραφε ότι προτιμούσε «να πάει στον πόλεμο» παρά να πληρώσει το 30% των τελών της πλατφόρμας της Apple.

Ο καταιγισμός των tweets

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ‘Έλον Μασκ κατηγόρησε την Apple  ότι απειλεί να αποκλείσει την Twitter από το App Store της χωρίς να πει το γιατί, σε μια σειρά από tweets , που ανέφεραν επίσης ότι η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone έχει σταματήσει τη διαφήμιση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος του Twitter και της Tesla δήλωσε επίσης ότι η Apple ασκεί πιέσεις στο Twitter σχετικά με τις απαιτήσεις για τη συγκράτηση του περιεχομένου.

Η ενέργεια αυτή, που δεν επιβεβαιώθηκε από την Apple, δεν θα ήταν ασυνήθιστη, καθώς η εταιρεία εφαρμόζει τακτικά τους κανόνες της που οδήγησαν στην αφαίρεση εφαρμογών όπως το Gab και το Parler, το οποίο είναι δημοφιλές στους συντηρητικούς των ΗΠΑ.

Το Parler αποκαταστάθηκε από την Apple το 2021, αφού η εφαρμογή ενημέρωσε το περιεχόμενο και τις πρακτικές της για τον περιορισμό, δήλωσαν τότε οι εταιρείες.

Η Apple έχει ως επί το πλείστον σταματήσει τη διαφήμιση στο Twitter. Μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική;”, ανέφερε σε ένα tweet ο Musk, ο οποίος έκανε το Twitter ιδιωτικό έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα.

Αργότερα, σε άλλο tweet, έκανε tag τον λογαριασμό Twitter του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ, ρωτώντας «τι συμβαίνει εδώ;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πτώση διαφημιστικών εσόδων

Η Αpple έχει δαπανήσει περίπου 131.600 δολάρια σε διαφημίσεις στο Twitter το διάστημα μεταξύ 10 Νοεμβρίου και 16 Νοεμβρίου, έναντι 220.800 δολάριων την περίοδο 16 Οκτωβρίου και 22 Οκτωβρίου, την εβδομάδα πριν ο Μασκ κλείσει τη συμφωνία με το Twitter, σύμφωνα με την εταιρεία μέτρησης διαφημίσεων Pathmatics.

Μια σειρά από επιχειρήσεις από General Mills  έως την πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία Audi of America έχουν σταματήσει ή διακόψει τη διαφήμιση στο Twitter μετά την εξαγορά.

Ο Μασκ, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως απόλυτος υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι το Twitter είχε δει μια «τεράστια» πτώση στα έσοδα και κατηγόρησε ομάδες ακτιβιστών ότι ασκούν πίεση στους διαφημιζόμενους. Οι πωλήσεις διαφημίσεων αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των εσόδων του Twitter.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...