Κόσμος

Σερβία: Καλεί τους πολίτες να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία λόγω "πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων"

Ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς προειδοποίησε τους πολίτες της Σερβίας να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία τις επόμενες εβδομάδες, ειδικά στην πρωτεύουσα Άγκυρα, λόγω πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων.

 

«Θέλω να προειδοποιήσω τους πολίτες ότι τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας, μπορεί να αναμένονται τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα», είπε ο Ντάτσιτς.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτό μπορεί να ισχύει και για άλλες περιοχές της Τουρκίας και ζήτησε από τους πολίτες της Σερβίας να αποφύγουν να ταξιδέψουν στη χώρα αυτή εάν δεν έχουν επείγουσα ανάγκη τις επόμενες εβδομάδες.

 

Εάν οι πολίτες μας βρίσκονται ήδη εκεί, θα πρέπει να αποφεύγουν μέρη με πολλά άτομα σε δημόσιο χώρο, όπως πεζόδρομους, σταθμούς μετρό, λεωφορείων και τρένων και άλλα παρόμοια μέρη. Το λέω αποκλειστικά για λόγους ασφαλείας, γιατί έχουμε υποχρέωση, όπως και άλλες χώρες, να προειδοποιήσουμε τους πολίτες μας ότι δεν θα συμβεί τρομοκρατική επίθεση και δεν το μοιραστήκαμε με τους πολίτες, είπε ο Ντάτσιτς και πρόσθεσε ότι η Σερβία και η Τουρκία έχουν καλές σχέσεις, ότι αναπτύσσουν συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

- Ωστόσο, παρόλο που η Τουρκία είναι φίλη μας χώρα, πρέπει να μοιραστώ με τους πολίτες τις πληροφορίες που λάβαμε από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Έτσι, η συμβουλή και η σύσταση είναι να αποφύγουν τα ταξίδια στην Άγκυρα τις επόμενες εβδομάδες και εάν ταξιδεύουν σε άλλες πόλεις ή πρέπει να βρίσκονται εκεί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν μέρη όπου είναι πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, επεσήμανε ο Ντάτσιτς.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...