Λούλα Βραζιλία
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βραζιλία: Σύμβουλοι του προέδρου των ΗΠΑ θα συναντήσουν τον Λούλα την επόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με πηγές στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προετοιμάζει δυο κορυφαίους συμβούλους του για τη Βραζιλία να συζητήσουν με τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζέικ Σάλιβαν, κι ο σύμβουλος της προεδρίας για τη Λατινική Αμερική, ο Χουάν Γκονσάλες, αναμένεται να δουν τον Λούλα την 5η Δεκεμβρίου, εξήγησε μια από τις πηγές, προσθέτοντας ότι σκοπός είναι να επαναβεβαιωθεί η «εταιρική σχέση των δύο χωρών».

Θα συζητηθούν η ορκωμοσία του τον Ιανουάριο, στην οποία αναμένεται να είναι παρών ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, και το ενδεχόμενο ο Λούλα να επισκεφθεί επίσημα την Ουάσιγκτον το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η αμερικανική κυβέρνηση βρισκόταν σε επαφή με την εκστρατεία του κεντροαριστερού πολιτικού ήδη πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο Λούλα είχε συζητήσει με τον επιτετραμμένο της αμερικανικής πρεσβείας Ντάγκλας Κόνεφ τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Μπάιντεν ήταν ανάμεσα στους πρώτους ξένους ηγέτες που συνεχάρησαν τον Λούλα για τη νίκη του επί του ακροδεξιού απερχόμενου προέδρου τη βραδιά των εκλογών. Εν μέρει, η κίνηση είχε σκοπό να αποτραπεί το ενδεχόμενο ο απερχόμενος αρχηγός του μεγαλύτερου κράτους της Λατινικής Αμερικής, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα και το εκλογικό σύσ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ