Κόσμος

Μήνυμα έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν από την δημόσια εμφάνιση της κόρη του: Σε ποιον απευθύνεται η προειδοποίηση;

Η δημόσια εμφάνιση της Τζου Άε , κόρης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν , στο πλευρό του πατέρα της δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα έχει πυροδοτήσει μια συζήτηση για την πολιτική διαδοχή στη χώρα. Ο Βορειοκορεάτης ειδικός Γκόρντον Τσανγκ, αρθρογράφος στο Newsweek, εξήγησε στο CNN ποιο θα μπορούσε να είναι το κρυφό μήνυμα της στρατηγικής του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η πιο βολική εξήγηση θα ήταν ότι η Τζου Άε είναι ο διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά μιλάμε για τη Βόρεια Κορέα, επομένως η πιο βολική εξήγηση είναι μάλλον λάθος», είπε ο Τσανγκ. «Θα μπορούσε να σχετίζεται περισσότερο με την αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο-τζονγκ , η οποία είναι πολύ ικανή και πολύ φιλόδοξη.

Ίσως ο Κιμ Γιονγκ Ουν της λέει να μείνει στη θέση του και να πάρει το μυαλό της από την εξουσία. Ο Κιμ έχει σοβαρά προβλήματα υγείας – διαβήτη, καρδιακά προβλήματα, επομένως οι συνομιλίες για τη διαδοχή είναι σημαντικές στη Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε ο ειδικός. Σημείωσε ότι η μητέρα της Τζου Άε, η οποία ήταν επίσης παρούσα στις εκδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας , δεν φωτογραφήθηκε καθόλου. «Πρέπει να σκεφτούμε τι σημαίνει αυτό», είπε.

Από όσο είναι γνωστό, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει 3 παιδιά, αλλά όλα είναι πολύ μικρά για να πάρουν την εξουσία, είπε επίσης ο Τσανγκ. Η Τζου Άε έκανε δύο δημόσιες εμφανίσεις με τον πατέρα της, με διαφορά λίγων ημερών, σε συνθήκες που μέχρι την περασμένη εβδομάδα δεν είχε επιβεβαιωθεί δημόσια η ύπαρξή της. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ανακοινώσει ποτέ ποιος θα διαδεχθεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως ηγέτη. Δυτικοί ειδικοί εικάζουν ότι η παρουσίαση της Τζου Άε είναι ένα μήνυμα προς τις ελίτ της Πιονγκγιάνγκ σχετικά με τη διαδοχή στην εξουσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...