Κόσμος

Ο Μακρόν στην Ουάσιγκτον: Στόχος η υπεράσπιση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας έναντι του σχεδίου Μπάιντεν “Πρώτα η Αμερική”

Στην επίσημη, για δεύτερη φορά, επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του πρόεδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρεται η εφημερίδα La Tribune. Ο Γάλλος πρόεδρος είναι προσκεκλημένος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνει, ότι ο Μακρόν (Macron) θα ζητήσει από τον Τζον Μπάιντεν (Joe Biden) εξαιρέσεις για τους Ευρωπαίους κατασκευαστές, που τιμωρούνται από τον αμερικανικό νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA), ο οποίος προβλέπει τεράστιες επιδοτήσεις στο Made in America, ιδίως στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Ευρώπη αγωνίζεται να οργανώσει την απάντηση σε  αυτόν τον ανταγωνισμό, με τη μορφή «Buy European Act».

Σύμβουλος του Γάλλου προέδρου, θεωρεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, «αδιανόητο», «το Κογκρέσο, επιπλέον με Βουλή των Αντιπροσώπων με ρεπουμπλικανική πλειοψηφία, να μπορέσει να αναθεωρήσει ριζικά τον IRA», ωστόσο δεν αποκλείει μια χορήγηση εξαιρέσεων από την αμερικανική κυβέρνηση για έναν ορισμένο αριθμό ευρωπαϊκών βιομηχανιών, ίσως στο μοντέλο που ήδη χορηγεί για το Μεξικό ή τον Καναδά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέραν των εξαιρέσεων, οι Ευρωπαίοι πρέπει να προχωρήσουν ομόφωνα, για να παραμείνουν στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, υιοθετώντας τον δικό τους IRA, το «Buy European Act», υποστήριξε ο σύμβουλος, προσθέτοντας, ότι άλλωστε αυτό είναι και το μήνυμα των Αμερικανών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το' δε το όνειρο ο Τζ. Γιαϊτζί: Έξοδο Τουρκίας από ΝΑΤΟ- Την θέση της θα πάρει Κύπρος & Ισραήλ- Επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές εξελίξεις, που μπορεί να δρομολογηθούν μετά το βέτο της Τουρκίας στην...