Κόσμος

Ιράν: Απέλυσαν διευθυντή τράπεζας γιατί εξυπηρέτησε γυναίκα χωρίς μαντίλα

Στην απόλυση διευθυντή τράπεζας στο Ιράν προχώρησαν οι αρχές της χώρας επειδή εξυπηρέτησε γυναίκα που δεν φορούσε μαντίλα καθώς η χρήση της είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το θεοκρατικό καθεστώς που έχει επιβληθεί μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

«Ο διευθυντής τράπεζας της επαρχίας Κομ, ο οποίος προσέφερε τραπεζικές υπηρεσίες την Πέμπτη σε μια γυναίκα που δεν φορούσε μαντίλα, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του κατόπιν εντολής του κυβερνήτη» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Κομ, Αχμάντ Χατζιζαντέχ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Δείτε το βίντεο που προκάλεσε την απόλυση του διευθυντή της τράπεζας

Η απόλυση του διευθυντή της τράπεζας έρχεται την ώρα που το Ιράν συγκλονίζεται από κύμα διαδηλώσεων για τον θάνατο στις 16 Σεπτεμβρίου της Μαχσά Αμινί, μιας 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής, η οποία είχε συλληφθεί τρεις ημέρες νωρίτερα στην Τεχεράνη από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά την μαντίλα της για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το πρακτορείο Mehr μετέδωσε ότι «το βίντεο από το πρόσωπο αυτό χωρίς χιτζάμπ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». «Η εφαρμογή του νόμου για την μαντίλα στα κυβερνητικά ιδρύματα είναι ευθύνη του διευθυντή τους», σημείωσε ο Χατζιζαντέχ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ