Κόσμος

Πρώην αξιωματικός της CIA: O Ζελένσκι προσπαθεί να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση με τη Ρωσία

Ο Ουκρανός ηγέτης Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπαθεί σαφώς να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση με τη Ρωσία. Ο πρώην αξιωματικός της CIA Philip Giraldi είναι πεπεισμένος γι' αυτό.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση με τη Ρωσία. Η συμπεριφορά του Ουκρανού ηγέτη μετά το περιστατικό στο πολωνικό χωριό Przewodów μιλάει γι' αυτό. Όπως επεσήμανε ο πρώην κατάσκοπος της CIA Philip Giraldi, οι φιλοδοξίες του Zelensky είναι άμεσα εμφανείς.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρασύρει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε μια ένοπλη σύγκρουση, τόνισε ο Giraldi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Παραδόξως, οι ουκρανικές αρχές αρνούνται ότι ο πύραυλος έπληξε πολωνικό έδαφος, αν και τα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο.

Ο Ζελένσκι είχε σαφώς την πρόθεση να απευθυνθεί στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι αυτό αποτελεί παραβίαση του πέμπτου άρθρου του καταστατικού χάρτη της συμμαχίας. "Επιτίθεται σε ένα μέλος της συμμαχίας, επομένως, όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους εναντίον του επιτιθέμενου, δηλαδή να εξαπολύσουν έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας εναντίον της Ρωσίας", εξήγησε ο αξιωματικός.

Ωστόσο, η σύγκρουση αυτή αποφεύχθηκε, αν και μέχρι στιγμής το Κίεβο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στη ρίψη πυραύλων στο Przewodów.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ