Κόσμος

Νορβηγία: Γυναίκα που ζει σε νησί χωρίς φως εξηγεί τους φόβους της

Αν οι πιο σκοτεινές και συννεφιασμένες μέρες μέρες του έτους σας προκαλούν κατήφεια, σκεφτείτε τους ανθρώπους στο Σβάλμπαρντ.

Τα νησιά, που βρίσκονται μεταξύ της Νορβηγίας και του Βόρειου Πόλου, περνούν μεγάλο μέρος του έτους στο απόλυτο σκοτάδι - αλλά δεν είναι όλα τόσο άσχημα.

Παρακολουθήστε την «ντόπια» Cecilia Blomdahl να εξηγεί πώς είναι η εγκληματικότητα στην περιοχή και τι είναι αυτό που τη φοβίζει περισσότερο. Σε ένα viral βίντεο στο TikTok αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φυσικά, ο χειμώνας φέρνει μαζί του ένα σωρό προβλήματα, όπως η αύξηση των λογαριασμών ενέργειας, η δυσκολία στην άσκηση και το κρύο στα άκρα- αλλά μια πολύ σοβαρή ανησυχία για τους ανθρώπους είναι... η ασφάλεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως εκ τούτου, ο κόσμος συχνά ρωτάει τη Cecilia πώς είναι η εγκληματικότητα στο Σβάλμπαρντ, το οποίο περνάει μήνες στο απόλυτο σκοτάδι, με την ίδια να απαντάει ότι κατά τη διάρκεια των περιόδων συσκότισης, οι ντόπιοι δεν σκέφτονται καν να ξεσαλώσουν.

Στο βίντεο που μοιράστηκε με τους 2,3 εκατομμύρια ακολούθους της στο TikTok, εξήγησε: «Μπορώ, ωστόσο, να σας πω ότι το ποσοστό εγκληματικότητας είναι εξαιρετικά χαμηλό. Και αυτό δεν αλλάζει όταν έχουμε τέσσερις μήνες σκοτάδι. Έτσι, τόσο ως γυναίκα όσο και ως άνθρωπος δεν έχω νιώσει ποτέ πιο ασφαλής να ζω κάπου. Σε αυτό το μέρος όμως πρέπει να ανησυχούμε μόνο για τις πολικές αρκούδες, και γι' αυτές είμαστε οπλισμένοι - οπότε μην τα βάζετε μαζί μας»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...